PP, Cs i PSOE responsabilitzen Quim Torra del manteniment del 155

RedaccióActualitzat

Diverses veus del Partit Popular, el PSOE i Ciutadans han valorat aquest diumenge l'acord per frenar la publicació al DOGC del nomenament del govern de Quim Torra.

Des del PSOE, la secretària d'Igualtat, Carmen Calvo, ha assegurat que el govern de Quim Torra "és difícil que sigui viable" jurídicament, i que políticament "és un afront". Per la política socialista, el president de la Generalitat vol convertir la política de Catalunya "en un joc irresponsable i immadur":

"El duo Puigdemont i Torra s'ha convertit en un veritable malson, en un calvari per als interessos de Catalunya."

Per això ha dit que el PSOE continuarà donant suport al govern espanyol "defensant la Constitució". Segons Carmen Calvo, Pedro Sánchez i Mariano Rajoy "trobaran la resposta a un capítol més de la defensa de la democràcia."

"Anem guanyant a l'independentisme i les actituds xenòfobes del president Torra. Guanya la democràcia, l'estat de dret, i a això responem amb lleialtat, els socialistes."

Des del punt de vista de la igualtat, ha dit Carmen Calvo que el govern proposat per Quim Torra és una "ostentació extraordinària de masclisme, sense comptar amb les dones". A més, ha dit que el seu partit no espera res de Torra, perquè l'actual president de la Generalitat és "xenòfob, ultranacionalista, completament fonamentalista i antidemòcrata."

PP: s'ha desaprofitat una oportunitat

Xavier García Albiol, líder del PP a Catalunya, ha advertit al president Quim Torra que si no deixa de ser, literalment, "un mandao" de Carles Puigdemont i continua fent propostes "infumables", és de sentit comú que l'article 155 se segueixi aplicant.

Albiol ha lamentat que Quim Torra hagi desaprofitat "l'oportunitat de desbloquejar aquesta situació i permetre que l'article 155 quedés sense vigència". El president del PPC ha demanat a les "persones assenyades d'ERC" que aixequin la veu, "igual que si en queda alguna al PDeCAT."

Des del mateix partit, el subsecretari de Política Social i Sectorial del PP, Javier Maroto, ha dit que el missatge que traslladen les forces independentistes a Catalunya tindrà una resposta "apropiada, contundent i des de la unitat política". Maroto ha criticat que els dirigents independentistes de Catalunya "s'obstinen a mantenir un discurs contrari al diàleg, a l'estabilitat i en defensa de tots, independentment de com pensin".

Rivera: els adversaris són els que volen destruir el país

En un acte multitudinari a Madrid per presentar la plataforma Espanya Ciutadana, Albert Rivera ha assegurat que, de la mà de Ciutadans, cap espanyol haurà de tornar a demanar perdó per utilitzar la bandera del país o parlar en castellà. Rivera ha advertit que al segle XXI, els adversaris "no són els que estan a la dreta o a l'esquerra, sinó els que volen destruir aquest país."

"Els polítics irresponsables volen dividir-nos i fer que els nostres familiars siguin estrangers al seu propi país."

 

ARXIVAT A:
Article 155InvestiduraPPPSOECsQuim Torra
Anar al contingut