Madrid

PP, CiU i ERC censuren el semestre espanyol de la UE, mentre que Zapatero en defensa un balanç positiu

Crítiques generalitzades dels principals grups de l'oposició als resultats de la presidència espanyola de la Unió Europea. El PP, CiU i ERC han coincidit a valorar-los de pobres i a qualificar d'erràtica la política que ha mostrat el govern espanyol. Mariano Rajoy ha anat més enllà i ha conclòs que el semestre europeu deixa Espanya com un "protectorat" de la UE després de dir-li al president espanyol que "pensava escriure un guió europeu i al final d'altres l'han escrit per vostè". Zapatero, en canvi, creu que Europa ha reconegut els seus esforços en matèria econòmica.

Actualitzat
Els principals grups de l'oposició al Congrés dels Diputats han carregat contra els magres resultats de la presidència espanyola de la UE que s'acaba a finals de mes. El cap de files de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha coincidit amb Mariano Rajoy a dir que no s'han complert els objectius de la presidència espanyola de la Unió Europea. Rajoy ha subratllat que "les coses no han sortit" com es pretenia i, dirigint-se a Zapatero, ha afirmat que "s'ha acabat amb una economia intervinguda des de l'exterior, un protectorat establert perquè els socis europeus no es refiaven de la seva forma de governar".

El president de l'executiu, en canvi, creu que Europa ha reconegut els seus esforços en matèria econòmica. José Luis Rodríguez Zapatero ha qualificat de "satisfactòria" i "útil" la presidència espanyola de la Unió Europea en el balanç que ha fet al Congrés dels Diputats dels sis mesos de presidència a Europa. Zapatero ha assegurat que ha estat una etapa difícil per la Unió però que ha servit perquè els 27 hagin unit esforços per lluitar contra la crisi.

Zapatero ha explicat les retallades d'última hora que s'han hagut de fer, com la cimera a Barcelona, i ha defensat que l'última cimera europea, la de dijous passat, va servir perquè Europa mostrés el reconeixement als esforços espanyols per sortir de la crisi.

 


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut