Barcelona

"Post-Picasso: Reaccions contemporànies" al Museu Picasso de Barcelona

Per primera vegada, el Museu Picasso de Barcelona presenta una exposició on es mostrarà la rellevància del pintor en l'art contemporani. La mostra fa un recull de l'empremta de l'artista en l'art de finals del segle XX i inicis del XXI. L'exposició estarà oberta fins al 29 de juny.

RedaccióActualitzat

El Museu Picasso presenta l'exposició "Post-Picasso" on mostra per primera vegada la importància del pintor malagueny en l'art contemporani. La mostra fa un recull de l'empremta de l'artista en l'art de finals del segle XX i inicis del XXI i inclou les "reaccions contemporànies" suscitades per Picasso a artistes com el congolès Chéri Samba, els holandesos Folkert de Jong i Rineke Dijkstra, l'argentí Guillermo Kuitca o els nord-americans Jasper Johns, Fred Wilson o Andy Warhol.

La mostra l'ha presentat el director del museu, Bernardo Laniado-Romero, juntament amb el tinent d'alcalde de Cultura de Barcelona, Jaume Ciurana, i el comissari internacional Michael FitzGerald. El comissari de la mostra, Michael FitzGerald, ha subratllat avui que, "encara que al llarg de la seva vida Picasso va exercir una influència indiscutible sobre l'art, durant les últimes quatre dècades la seva rellevància per als artistes contemporanis ha resultat polèmica, i en termes globals es considera que altres artistes històrics, sobretot Marcel Duchamp, han tingut més transcendència".

'Post-Picasso: Reaccions contemporànies' posa a sobre la taula la qüestió de si Picasso continua sent rellevant per a l'art contemporani i examina les diverses formes en què els artistes contemporanis s'inspiren i es relacionen amb la seva obra.

Les 58 obres de l'exposició estaran obertes al públic fins al pròxim 29 de juny. La presentació s'estructura en cinc seccions que reflecteixen els diferents criteris que han seguit els artistes contemporanis que s'exposen a l'hora de tractar facetes concretes de l'obra de Picasso: les dues primeres parts se centren en les obres que fan referència al 'Guernica' i 'Les Demoiselles d'Avignon' i les altres tres a les seves últimes obres, el surrealisme i les èpoques blava i rosa.

Dins del programa d'activitats organitzat al voltant d'aquesta exposició, destacar la taula rodona que es farà aquest dijous a les 19 hores al museu i que contarà amb la presència del comissari de la mostra i els artistes Bedri Baykam, Atul Dodiya, Ibrahim el-Salahi, Zhang Hongtu i Constanza Piaggio.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut