Els Mossos atribueixen al detingut de Gavà els homicidis de Miami Platja i Vilanova

L'assaltant va fer servir la mateixa munició que en l'homicidi de Miami Platja i va irrompre al tanatori quan s'hi enterrava la víctima

Actualitzat

Els Mossos atribueixen a l'autor del tiroteig de Gavà, que va ferir dos policies locals, els homicidis de recents de Vilanova i la Geltrú i de Miami Platja, a Mont-roig. És la conclusió dels Mossos que han dut a terme la investigació que es troba sota secret de sumari. Tot i que es desconeixen els detalls, tot apunta que podria tractar-se d'una revenja.

La policia imputa al veterinari Jorge Casas Cordero dos homicidis consumats - el d'un home de 63 anys a Miami Platja i d'un de 30 anys a Vilanova i la Geltrú -,i tres en grau de temptativa: els dels policies locals i el de la noia ferida al bar de Vilanova.

S'apunta que hi pot haver relació entre els crims perquè l'assaltant, armat, es passejava pels voltants del tanatori de Gavà quan s'hi feia la vetlla de l'home que dilluns va ser víctima d'un homicidi a Miami Platja.

A més, segons el conseller d'Interior, Jordi Jané, la investigació ha descobert que la munició que es va fer servir a Gavà és la mateixa que s'havia utilitzat en l'assassinat de Miami Platja i en el de Vilanova i la Geltrú. Per això, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha apuntat cap a una mateixa línia d'investigació.

"Tot fa pensar que la línia de connexió entre la persona que probablement va cometre un assassinat a Miami Platja i va disparar a Gavà és sòlida."

En el cas de Gavà, l'assaltant va disparar quan els dos policies locals de Gavà l'anaven a identificar. Un dels agents va resultar ferit a la cama, i l'altre –que està ferit més greu–, al coll. Després, el sospitós es va escapar amb cotxe. Un testimoni en va agafar el model i la matrícula.

Poc després, els Mossos el van detenir. No té antecedents policials.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut