El music Miquel Gil i l'actor Enric Juezas, encarregat d'interpretar Vicent Andrés Estellés.
El music Miquel Gil i l'actor Enric Juezas, encarregat d'interpretar Vicent Andrés Estellés.
Barcelona

"Poseu-me les ulleres", l'espectacle basat en la vida i obra d'Estellés arriba al Romea

El Teatre Romea de Barcelona ha estrenat "Poseu-me les ulleres", un espectacle sobre Vicent Andrés Estellés, considerat un dels més grans poetes del segle XX. Estellés va defensar sempre la llengua i això li va costar força represàlies. Com els passa també al Teatre Micalet de València, els productors de l'espectacle, dels pocs que encara resisteixen fent teatre al País Valencià en la llengua pròpia. El muntatge, que estarà al teatre del carrer Hospital fins al 23 de gener, està dirigit pel mallorquí Pep Tosar, que també s'ha encarregat de la dramatúrgia juntament amb Evelyn Arévalo.

Actualitzat
Tot i que per a alguns asseure un poeta a l'escenari pugui ser una provocació, els valencians Teatre Micalet han fet de la vida i obra de Vicent Andrés Estellés "Poseu-me les ulleres" un muntatge que ara arriba al Romea. Així, tal com expliquen des del teatre barceloní, es tracta d'un espectacle que narra les peripècies vitals de l'escriptor valencià, basant-se en els seus propis "textos autobiogràfics i d'aquells que el van envoltar".

A l'obra se citen els principals poemes d'Estellés musicats per Miquel Gil, dansa clàssica ballada per la seva pròpia néta, i fins i tot entrevistes en audiovisual projectades sobre una gran pantalla de tul que li atorguen un toc documental. D'aquesta manera, l'adaptació de l'espectacle el concep com un concert de música popular dins d'una atapeïda cantina, des d'on es transmet el relat agredolç de la vida del poeta.

El muntatge acumula l'experiència d'haver estat representat a València, on el teatre que l'acollia va patir actes vandàlics per part dels qui neguen que catalans i valencians compartim la mateixa cultura. Malgrat tota aquesta ràbia desfermada, la poesia d'Estellés segueix meravellant els lectors de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar.

El muntatge, que estarà al Teatre Romea fins al 23 de gener, està dirigit pel mallorquí Pep Tosar.

Anar al contingut