Portugal, invicta i líder de grup, i Mèxic jugaran els vuitens de final

Portugal i Mèxic són les dues seleccions del grup D que han aconseguit el pas als vuitens de final. En l'últim partit els portuguesos han guanyat els centreamericans per 2-1 i han acabat invictes. Maniche ha obert el marcador i Simão Sabrosa, de penal al 24 ha fet pujar el 2-0. José Fonseca abans del descans ha reduït les diferències per a Mèxic. Omar Bravo ha errat un penal per a l'equip asteca que hauria suposat l'empat. En l'altre partit, Iran i Angola han empatat a un i s'han acomiadat del torneig sense conèixer la victòria.

Un penal fallat, un jugador expulsat i un arbitratge dolent. Tot això li ha passat a Mèxic, que ha vist com Portugal guanyava injustament per 2-1. Primer gol al minut 6 amb una gran jugada de Simão que ha acabat Maniche. En la següent jugada, Rafa Márquez, incomprensiblement, a la sortida d'un córner, toca la pilota amb la mà. Penal claríssim. Simão ha xutat la pena màxima i no ha fallat. 2-0 al minut 24 de partit.

En el 29, Fonseca, jugador del Cruz Azul mexicà, a qui no marcava cap portuguès, ha escurçat la distància. I, per començar la segona part, penal de Miguel, el jugador del València, a Luis Pérez. L'encarregat de llançar-lo, Omar Bravo, que, molt nerviós, envia la pilota als núvols. Això passava en el minut 57. Tres minuts més tard, possible penal, una altra vegada a Luis Pérez, que l'àrbitre, Lubos Michels, d'Eslovàquia, no assenyala; Michels, a més, ensenya targeta groga al mexicà per haver simulat una caiguda. Era la segona groga i, per tant, és expulsat. En el 73, una altra jugada conflictiva. Possible penal a Bravo, tampoc assenyalat. Al final, Portugal és primer del grup D, i Mèxic, segon.

Primer gol d'Angola

La derrota de Mèxic donava una petita possibilitat a la debutant Angola, que si hagués guanyat per tres gols de diferència hauria accedit als vuitens de final. Un xut de Love Cabulunga, rebutjat pel porter Mirzapour ha estat la millor ocasió dels africans en el primer temps. De fet, els iranians han portat la iniciativa tot i que ja no tenien cap opció de seguir en el campionat.

Els angolesos han fet història, en el minut 60, quan han marcat el primer gol en una fase final d'un mundial. Flavio Amado ha aprofitat una centrada de Ze Kalanga per anotar l'1-0. Un quart d'hora després, també amb un cop de cap, Bakhtiarizadeh ha fet l'empat. Com a mínim, l'Iran no se'n va del Mundial sense puntuar.