Futbol

Portugal es desfà d'Anglaterra als penals i jugarà les semifinals 40 anys després

Portugal s'ha classificat per a les semifinals del Mundial d'Alemanya. El conjunt dirigit per Luis Felipe Scolari va superar Anglaterra a la tanda de penals. Cristiano Ronaldo va ser l'encarregat de transformar el penal decisiu. L'heroi del partit, però, va ser el porter portuguès. Ricardo va aconseguir aturar tres llançaments dels anglesos. Lampard, Gerrard i Carraguer van errar els penals que van llançar. De fet, Carraguer va entrar en el minut 118 de partit únicament per poder prendre part de la tanda de penals. El partit va ser molt tàctic, amb escasses oportunitats per banda.

Actualitzat

Per segon cop en tan sols dos anys, Portugal es desfà d'Anglaterra a la tanda de penals. A l'Eurocopa del 2004, els deixebles de Luis Felipe Scolari ja van allunyar els "pros" de la glòria, també des del punt fatídic. En aquella ocasió, els portuguesos acabarien perdent la final de la "seva" Eurocopa davant una sorprenent Grècia.

El triomf suposa per al combinat lusità arribar a les semifinals d'un Mundial per segon cop en la seva història. Fa 40 anys, precisament en el Mundial d'Anglaterra, l'equip liderat pel mític Eusebio va ser la gran revelació d'un torneig que els anglesos acabarien conquerint davant Alemanya.

I si Cristiano Ronaldo va ser l'encarregat de classificar Portugal per a les semifinals, la nota negativa del matx la va posar un altre jugador del Manchester United, en aquest cas, anglès. Wayne Rooney va ser expulsat amb vermella directa en el minut 62 de partit, després que va trepitjar Ricardo Carvalho quan el defensa portuguès era a terra després d'una disputa de la pilota entre tots dos jugadors.

De fet, el triomf dels portuguesos semblava estar predestinat. Poc abans de l'expulsió de Rooney, el capità anglès, David Beckham, havia de retirar-se lesionat. Després vindria la marxa forçada del davanter del Manchester United i, finalment, la tanda de penals. Segurament, en l'ànim dels anglesos va pesar l'eliminació de l'Eurocopa a mans dels portuguesos en una altra tanda de penals absolutament dramàtica.

El cert és que el partit no va ser gens espectacular. Els portuguesos van intentar equilibrar la balança al mig del camp tot i la notable absència de Deco, per sanció. El mig del camp anglès, poblat amb cinc homes, va intentar dur la iniciativa. La primera part, tanmateix, va acabar amb escasses ocasions de gol a banda i banda. De fet, Ricardo només va haver d'intervenir en un parell d'ocasions a llançaments de Rooney i Frank Lampard. De la seva banda, Robinson, el porter anglès, va haver d'aturar tan sols un llançament de Cristiano Ronaldo.

A la segona part, Anglaterra va sortir decidida a endur-se el partit. Les baixes de Beckham i Rooney van condicionar el desenvolupament del matx. Portugal va controlar la pilota i només Crouch en punta i la fortalesa física de Hargraves van donar alguna opció a l'equip anglès. La impotència portuguesa i la bona tasca defensiva anglesa van dur el partit fins a la tanda de penals, precisament on ningú volia arribar. La tasca de Ricardo va fer la resta i Portugal ja és a semifinals.

Anar al contingut