Pedro Passos Coelho s'adreça al Parlament. Imatge d'arxiu.
Passos Coelho al Parlament en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Lisboa

Portugal aprova els pressupostos amb les noves mesures d'austeritat per compensar les retallades anul·lades pel Constitucional

Les mesures inclouen una rebaixa d'un 10% de despeses a cadascun dels ministeris, endarrerir l'edat de jubilació dels 65 al 66 anys, allargar de 35 a 40 hores setmanals la jornada dels funcionaris i acomiadar-ne 30.000.

RedaccióActualitzat
El Parlament de Portugal ha aprovat els pressupostos que inclouen les noves mesures d'austeritat per compensar les retallades anul·lades pel Tribunal Constitucional. Portugal està sotmès a les condicions del rescat internacional.

Les mesures, proposades pel govern del conservador Pedro Passos Coelho, inclouen una rebaixa d'un deu per cent de despeses a cadascun dels ministeris, endarrerir l'edat de jubilació dels 65 al 66 anys, allargar de 35 a 40 hores setmanals la jornada dels funcionaris i acomiadar-ne 30.000.

L'oposició d'esquerres hi ha votat en contra, però els conservadors diuen que era l'única via per complir les condicions marcades per la Unió Europea i el Fons Monetari internacional, després que el Constitucional va rebutjar treure una paga extra a funcionaris i pensionistes i la rebaixa del subsidi d'atur i de malaltia.

El rigor pressupostari ha portat la recessió a Portugal. L'economia lusitana caurà enguany un 2,3 per cent i l'atur és a la xifra rècord del 18,2 per cent.
Anar al contingut