Membres del Bombers al port de Deltebre durant el simulacre d'incendi d'una embarcació a la dàrsena esportiva. Imatge del 26 d'octubr…
Membres del Bombers al port de Deltebre durant el simulacre d'incendi d'una embarcació a la dàrsena esportiva. Imatge del 26 d'octubre de 2016 (horitzontal)

Ports i Protecció Civil simulen a Deltebre el vessament de gasoil d'una embarcació esportiva a la dàrsena

Actualitzat

ACN Deltebre.-El port de Deltebre (Baix Ebre) ha estat l'escenari, aquest dimecres, d'un simulacre d'incendi d'una embarcació esportiva amb vessament de combustible en aigües de la dàrsena esportiva. L'exercici, organitzat per Ports de la Generalitat i Protecció Civil i amb la col·laboració del Club Nàutic Riumar, ha servit per posar en pràctica el sistema d'avisos del Pla d'Autoprotecció i per comprovar el Pla interior de Contingència de la instal·lació portuària i les accions del seu personal. També s'ha comprovat la coordinació entre els mitjans humans materials del port i els cossos d'emergències. Els Bombers de la Generalitat han participat al simulacre amb un total de tres dotacions. Un cop establert el perímetre de seguretat, els efectius de Bombers han extingit l'incendi del vaixell. La Policia Local de Deltebre ha mobilitzat una patrulla per fer els talls de trànsit i el control d'accés al port, i ha facilitat l'accés dels vehicles d'emergències a la zona afectada. Protecció Civil, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre. Durant l'exercici s'ha activat el Pla interior de contingència en fase d'emergència pel vessament d'hidrocarburs a la dàrsena esportiva.

El simulacre s'ha fet a partir de la detecció de l'incendi a l'embarcació esportiva per part d'un mariner que ha alertat el Centre de Control, Alarma i Comunicacions del Club Nàutic Riumar. Aquest ha fet els avisos al telèfon d'Emergències 112 de Catalunya, al Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil, a la Policia Local i al guardamolls del port. Paral·lelament, els equips de primera i segona intervenció del port han desamarrat les embarcacions veïnes i han fixat l'embarcació afectada. Així mateix, han preparat i desplegat les barreres absorbents i les han col·locat a la bocana del port com a mesura preventiva per evitar l'expansió del vessament d'hidrocarbur.

Anar al contingut