Barcelona

Portes obertes als museus catalans amb motiu del seu dia internacional

Aquest divendres s'ha celebrat el Dia Internacional dels Museus, que des del 1977 acosta els centres als ciutadans com a institucions compromeses amb el desenvolupament i l'enriquiment cultural de la societat. També s'ha commemorat la Nit Europea dels Museus, una manera diferent i creativa de visitar-los, i a Catalunya, amb motiu dels dos esdeveniments, la majoria de museus han organitzat jornades de portes obertes, visites nocturnes guiades, conferències, concerts i tallers.

Actualitzat
Els museus catalans han organitzat, amb motiu de la celebració del Dia Internacional dels Museus i de la Nit Europea dels Museus, una sèrie d'activitats que inclouen jornades de portes obertes, visites guiades, conferències, concerts i tallers.

Entre els museus gestionats per la Generalitat, el Museu d'Història de Catalunya ha fet una jornada de portes obertes al museu i els monuments que gestiona, com el convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, el castell de Miravet, la Seu Vella de Lleida, la Casa Rafael Casanova, el monestir de Santes Creus o el de Sant Pere de Rodes.

El Museu d'Arqueologia de Catalunya ha ofert una jornada de portes obertes amb una degustació grega, i dissabte se suma a la nit dels museus. El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica, a Terrassa, ha fet una jornada de portes obertes, i dissabte, visites nocturnes fins a dos quarts de dotze de la nit. El Museu d'Art de Girona també ha fet una jornada de portes obertes i dissabte ofereix una visita guiada nocturna, a dos quarts d'onze de la nit.

D'altra banda, el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), la Fundació Joan Miró, la Fundació Antoni Tàpies i el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) i les galeries privades de l'associació (art) Catalunya també s'han sumat aquest any a la "nit blanca" que es fa dissabte, en què s'obre fins a mitjanit.

El MNAC obre aquest dissabte fins a la mitjanit -portes obertes des de les set del vespre- i ofereix l'actuació en directe de Barcelona Jazz Quartet, i també l'entrada a les exposicions. La Fundació Joan Miró, que ha fet una jornada de portes obertes aquest divendres, també obre gratuïtament les portes aquest dissabte de les nou del vespre a la una de la matinada.

La Fundació Tàpies també s'ha sumat a l'obertura dels museus amb jornades de portes obertes de deu del matí a vuit del vespre; dissabte, de tres de la tarda fins a la mitjanit, i el 20 de maig, de tres de la tarda a vuit del vespre. El Macba, per la seva banda, ha fet una jornada de portes obertes, i dissabte obrirà de les set del vespre fins a la mitjanit.

Per tal de facilitar informació sobre totes les activitats, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha posat en funcionament el web museus2007.cat

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut