Llibertat amb càrrecs per als 3 detinguts pels incidents en una manifestació de Jusapol

RedaccióActualitzat

La magistrada del Jutjat d'Instrucció número 28 de Barcelona en funcions de guàrdia ha deixat en llibertat amb càrrecs els tres membres dels CDR detinguts aquest dimarts per la policia espanyola per haver provocat incidents durant la contramanifestació independentista del 29 de setembre passat organitzada com a rèplica a la mobilització del sindicat policial Jusapol al centre de la capital catalana.

Estan investigats per delictes contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, delicte contra la integritat moral, amenaces i desordres públics.

Es tracta d'integrants dels CDRs acusats d'enfrontar-se amb agents de Jusapol participants a la manifestació. En concret, se'ls imputen delictes contra l'exercici de drets fonamentals, desordres públics i amenaces.

Aquest dimarts la Policia Nacional va detenir dues persones, a Terrassa i a Barcelona, suposadament relacionades amb aquells fets, que van ser traslladades a la comissaria de la Verneda d'aquest cos policial.

Aquest matí s'ha sabut que a la nit la Policia Nacional ha fet una tercera detenció, també a Barcelona.

A primera hora hi ha hagut confusió sobre el parador dels detinguts, i els seus advocats han denunciat desinformació per part de la policia.

Mobilització de la CUP davant de la Ciutat de la Justícia

A l'entrada de la Ciutat de la Justícia s'han concetrat un grup de persones per donar-los suport. Alguns dels concentrats  han cremat una foto del conseller de l'Interior, Miquel Buch, i dues fotos en què es veien agents antiavalots de la Policia Nacional.

 

 

La CUP retreu a Buch les càrregues dels Mossos contra alguns integrants de la manifestació independentista convocada per contrarestar la manifestació de Jusapol.

Aquest matí, d'altra banda, Arran, l'organització juvenil vinculada a la CUP, ha reivindicat, també des de les portes de la Ciutat de la Justícia, haver llençat pintura groga contra la porta de l'edifici on el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena té un habitatge a Sant Cugat del Vallès, al Vallès Occidental. 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudicialCUP
Anar al contingut