Relliscada de Sean Spicer durant la compareixença informativa d'aquest dimarts (Reuters)
Relliscada de Sean Spicer durant la compareixença informativa d'aquest dimarts (Reuters)
Washington

Portaveu de la Casa Blanca: "Ni tan sols Hitler va utilitzar armes químiques"

Sean Spicer es veu obligat a demanar disculpes després d'afirmar que Al-Assad és pitjor que Hitler perquè va fer servir armament químic i ell no

RedaccióActualitzat

El portaveu de la Casa Blanca, Sean Spicer, ha comès una relliscada que li ha costat una pluja de crítiques Spicer ha volgut justificar el canvi de posició de Washington sobre el règim de Bashar al-Assad. El portaveu s'ha posat en evidència en una roda informativa quan ha explicat perquè creia que el president sirià és pitjor que Hitler:

"No vam fer servir armes químiques a la Segona Guerra Mundial. Ni tan sols algú tan menyspreable com Hitler va utilitzar armes químiques"

Spicer oblidava que el règim nazi va gasejar centenars de milers de jueus. Una periodista li ha recordat les paraules que havia pronunciat:


"Només vull donar-li una oportunitat per aclarir una cosa que ha dit, que està agafant volada ara mateix. El cito: 'Ni tan sols algú tan menyspreable com Hitler va utilitzar armes químiques'. Què vol dir amb això?"

I el portaveu de la Casa Blanca ha tornat a ensopegar. S'ha embolicat i encara ho ha esguerrat més. Ha puntualitzat que Hitler no va utilitzar gas contra el seu poble, oblidant que molts dels jueus exterminats eren alemanys:

"Quan uses gas sarín, (...) no estava fent servir el gas contra el seu propi poble de la mateixa manera que Al-Assad ho està fent. Vull dir que era clarament, (...) entenc el seu punt de vista i aprecio el gest. Els va portar fins als centres de l'Holocaust, (...) Però era dir en la forma en què Al-Assad els va utilitzar en què va entrar a les ciutats, les va llançar sobre innocents al mig de la ciutat. El seu ús (...) Agraeixo l'aclariment.  Aquesta no era la intenció."

Al cap d'unes hores, Spicer, conscient de l'escàndol generat, ha fet un comunicat admetent l'error i el comentari inapropiat en relació amb l'Holocaust, i ha demanat perdó.

 

 

Un fill de Trump diu que Ivanka va influir perquè es llancés l'atac a Síria

Mentrestant, un fill de Trump, Eric, ha assegurat que la seva germana Ivanka va influir en el seu pare perquè autoritzés l'atac a la base militar de Síria. Ho ha explicat al diari britànic "The Telegraph":

"Ivanka és mare de tres fills i té influència. Estic segur que va dir: 'Escolta, aquest assumpte és horrible'"

Eric Trump ha assenyalat que el seu pare "estava molt afectat" per les imatges dels nens morts en l'atac:

"No hi ha una sola persona decent en el món que veiés aquestes imatges, amb nens ruixats amb mànegues per evitar que se'ls hi cremés la pell, que no se sentís profundament afectat pel que va passar"

El fill del president nord-americà afegeix que s'alegra que la resposta fos l'atac a la base: "Els Estats Units és el líder global i la superpotència mundial, i ha d'actuar, com ho va fer amb el gran suport dels seus aliats, i això va estar molt bé."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut