Barcelona

Portabella vol un referèndum sobre la reforma de la Diagonal

L'Ajuntament donarà forma aquest mes a la consulta ciutadana perquè els barcelonins es pronunciïn sobre la reforma de la Diagonal. L'equip de govern, que fins ara ha descartat convocar un referèndum, negocia la fórmula per garantir el màxim de participació. Des de l'oposició, el republicà Jordi Portabella manté l'aposta ferma perquè els ciutadans vagin a les urnes.

Actualitzat
El president d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha instat a la resta de formacions del consistori a "definir" aquest any el model de ciutat, ja que ERC ha estat "l'únic partit" que ha definit el seu. Segons Portabella és "difícil establir un diàleg seriós amb altres forces polítiques quan no saps cap a on adrecen el seu projecte de ciutat".

Portabella també ha defensat com a prioritat pel 2009 les mesures anticrisi i la internacionalització de les empreses barcelonines, i ha demanat al govern municipal que estableixi mecanismes de compensació perquè els impostos, les taxes i els preus públics no pugin per sobre de l'IPC.

En relació amb la consulta ciutadana sobre la reforma del tram central de la Diagonal, entre les places de Macià i Glòries, ha demanat que es faci amb "urnes i votació". La resta d'aspectes "es poden negociar".
Anar al contingut