Jordi Portabella en una imatge d'arxiu.
Jordi Portabella en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Portabella proposa la celebració d'un caucus per designar el candidat de la possible coalició independentista

El president del grup municipal d'Esquerra a Barcelona, Jordi Portabella, està disposat a sotmetre's a unes primàries per arribar a ser candidat del seu partit a les eleccions del maig. Portabella es reunirà amb Reagrupament, Solidaritat Catalana per la Independència i les CUP per crear una coalició independentista. És en el marc d'aquest "tercer espai independentista", que Portabella també seria partidari de sotmetre's a una altra consulta, en aquest cas, però, seguint el model nord-americà. És a dir, amb un procés obert a militants i a tots els ciutadans que prèviament s'hagin inscrit en un registre.

Actualitzat
Jordi Portabella està convençut que la celebració d'un caucus per designar el candidat donaria més legitimitat a la coalició davant la ciutadania.

En canvi, la proposta del líder municipal republicà de celebrar unes primàries, obertes a tota la ciutadania, per elegir el cap de llista ha estat rebutjada per SI. El diputat i portaveu del partit que lidera Joan Laporta, Uriel Bertran, entén que la proposta de primàries de Portabella és un vestit a mida, i per exemplificar la seva crítica ha dit que "permetria que els milers d'afiliats del PSC a la ciutat de Barcelona s'apuntessin a participar d'aquestes primàries per votar el senyor Portabella, que és qui els assegura que pugui tornar a haver-hi un altre tripartit".

Anar al contingut