Barcelona

Portabella confirma que ERC passarà a l'oposició i dóna per tancada la negociació amb el PSC

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Jordi Portabella, ha confirmat que el seu grup estarà a l'oposició a l'Ajuntament barceloní i ha donat per tancada la negociació. D'aquesta manera, Portabella ha fet pública la voluntat d'ERC de no reeditar el tripartit municipal després de la reunió que ha mantingut la Permanent del seu partit. Després de recalcar que "nosaltres no trenquem res, en tot cas no reeditem, que és una cosa molt diferent", ha indicat que constata que hi ha "uns obstacles pràcticament insalvables per continuar les negociacions", i pel que fa a la constitució de l'Ajuntament, ha dit que respectarà "la llista més votada, encara que això no necessàriament implica votar Jordi Hereu".

Actualitzat

Segons ha considerat Portabella, el model de ciutat que propugnen el PSC i ICV-EUiA "té una excessiva continuïtat amb el projecte actual". En roda de premsa després de reunir-se la Permanent Nacional d'ERC, Portabella ha lamentat que en les bases per arribar a un acord a l'Ajuntament que proposa el PSC "no inclogui el catalanisme d'esquerres". Áquesta decissió, però, haurà de ser ratificada dilluns vinent en la reunio de la Comissio Executiva del partit.

Poc abans que Portabella fes aquestes declaracions, el responsable de la negociació amb el PSC per part d'ERC, Ricard Martínez, havia assegurat, al sortir de la reunió amb els socialistes, que a ERC no ha satisfet el "document base". Pel responsable socialista, el document presentat era tan sols un text que recollia "el catàleg dels temes que han de ser la base" del futur govern, però s'ha mostrat obert a modificar-lo i incloure amb més detall els dos conceptes plantejats per ERC, "que són totalment raonables", i altres aspectes que aquests considerin prioritaris.

Per la seva banda, Ricard Martínez ha insistit que el document presentat pels socialistes per assolir l'acord no incorpora els elements suficients que segons el seu parer suposin "un canvi de paradigma del model de ciutat", tal com havia reclamat ERC per entrar a forma part del nou tripartit. "No transmet un canvi cap a un nou model en el qual ens puguem sentir còmodes", ha afirmat el regidor republicà, que ha recalcat que "més que un enunciat de propostes el que hi ha d'haver és una voluntat clara de canvi" perquè "sense voluntat política no hi ha document, i sense document no hi ha acord".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut