Actuació de Pepe Rubianes al teatre (2003)

"¡¡Por fin!!", l'esquela en què Pepe Rubianes celebra que tindrà un carrer

Actualitzat

Pepe Rubianes segueix fent-ne de les seves. Va morir l'1 de març del 2009 i, com cada any des de fa 9 anys, es comunica amb el món dels vius quan es celebra l'aniversari de la seva mort a través d'una esquela que publiquen els seus amics. Aquest any, però, s'hi ha afegit l'anunci que un carrer de la ciutat canviarà de nom.

 

"¡¡Por fin!! Pasados 9 años de mi deserción del mundo de los vivos, mis queridas Viudas y el Ayuntamiento de Barcelona se han puesto de acuerdo para que yo, yo y requeteyó, pueda tener una calle, bonita, luminosa, entre dos mares, en mi querida Barceloneta".

 

El 15 d'abril, l'Ajuntament de Barcelona celebrarà la inauguració d'un carrer a la Barceloneta que prendrà el nom de "Pepe Rubianes". L'actual carrer és l'Almirall Cervera, i és on vivia l'actor i humorista.

L'esdeveniment serà un acte d'homenatge a l'actor que encara no se sap en què consistirà. El que és segur, però, és que es destaparà la placa que indicarà el nou nom del carrer.

Hi assistiran la majoria de les "Viudes de Rubianes"; que son els seus amics i col·legues d'ofici i que participen en l'organització de l'esdeveniment juntament amb el comissionat de Programes de Memòria i el districte de Ciutat Vella.

 

"A partir de abril, nos vemos en la Barceloneta!! Os quiero a todos (menos a los fachas.)"

 

En principi, la idea era dedicar una plaça del Paral·lel a l'actor, entre els carrers del Marquès de Campo Sagrado i de Viladomat. Tot i així, les "Viudes de Rubianes" optaven per un espai més dignificat i van considerar que el carrer Almirall Cervera està més d'acord amb l'estil de vida i amb la voluntat de l'actor i humorista.

Així doncs, l'Ajuntament de Barcelona, el 13 de març de l'any passat, va informar que s'efectuaria el canvi de nom del carrer Almirall Cervera, però no se sabia la data exacta.

La persona que fins ara donava nom al carrer, Pascual Cervera i Topete, va ser un almirall que va participar a la Guerra de Cuba el 1898.

 

 

Anar al contingut