Parc de Bombers del Pont de Suert
Parc de Bombers del Pont de Suert

El Pont de Suert manté el Parc de Bombers

La Generalitat i els Bombers Voluntaris arriben a un acord que implica que dos bombers voluntaris de la Regió de Lleida es desplaçaran al Pont de Suert per fer guàrdies de 24 hores seguides​

RedaccióActualitzat

El Pont de Suert no es quedarà, finalment, sense Parc de Bombers després que la Generalitat i els Bombers Voluntaris hagin arribat a un acord. L'acord implica que dos bombers voluntaris de la Regió de Lleida es desplaçaran al Pont de Suert per fer guàrdies de 24 hores seguides​.

Aquest parc fa temps que té els recursos molt limitats. Fa més d'un any que els Bombers Voluntaris havien demanat més efectius al govern català, sense obtenir resposta, fins que, divendres passat, 12 dels 15 bombers van presentar una renúncia temporal.  

L'Agrupació de Bombers de CCOO considera que la solució al conflicte del Parc de Bombers Voluntaris del Pont de Suert seria crear un parc mixt, format per bombers funcionaris i voluntaris. Així, segons el sindicat, es podria garantir un servei mínim de 24 bombers els 365 dies de l'any.

Com a mesura urgent, CCOO proposa crear comissions de servei ofertes a bombers de tot Catalunya. D'aquesta manera, aprofitant els llocs dels bombers que s'acullin a la comissió de servei, es podria apel·lar a una nova promoció de bombers que acabarà la seva formació aquest mateix any.

Anar al contingut