Ponsatí i Puig renuncien a l'acta de diputat des de Brussel·les

RedaccióActualitzat

Dos dels cinc diputats que són a Bèlgica han decidit renunciar a la seva acta de diputat al Parlament. Són els dos membres de Junts per Catalunya Clara Ponsatí i Lluís Puig. La formació ja ha formalitzat la renúncia a la cambra catalana: 

La diputada d'Esquerra Meritxell Serret també hi podria renunciar, però des d'Esquerra no ho confirmen.

L'exconseller de Cultura Lluís Puig ha explicat la renúncia al seu compte de Twitter.


Puig cita Serret en el seu tuit. Inicialment, el seu nom també s'incloïa en la llista de tres diputats que deixaven l'acta, però ara no és clar. Uns minuts després, Puig s'ha disculpat.

 


 

Puig, les exconselleres d'Ensenyament i Agricultura Ponsatí i Serret, i l'exconseller de Salut Toni Comín són els quatre membres del govern que són a Bèlgica amb Carles Puigdemont.

La resolució del Tribunal Constitucional els va negar el vot delegat en la sessió d'investidura. D'aquesta manera, les forces independentistes quedaven amb 65 escons, els mateixos que l'oposició.

La renúncia de tres diputats garantiria que Puigdemont sigui elegit per majoria absoluta si es fa la investidura, en primera votació, comptant els 68 vots de JxCat, ERC i la CUP. El mateix Puigdemont i Comín, segons el Constitucional, no podrien votar si no són presents al Parlament.

El relleu

Els escrits de renúncia s'entraran al registre del Parlament de Catalunya dilluns al matí per tramitar les credencials i les actes dels nous diputats.

Per Junts per Catalunya entraran Salwa El Garbhi, de la llista de Barcelona, i Ferran Roquer, de la llista de Girona.

Per Esquerra, tocaria el torn de diputat a David Rodríguez, número sis de la llista que encapçalava Meritxell Serret a Lleida.

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàGovern empresonatArticle 155
Anar al contingut