Puigdemont, Comín, Ponsatí, Serret i Puig, en una imatge d'arxiu durant l'acte dels alcaldes a Brussel·les (ACN)
Puigdemont, Comín, Ponsatí, Serret i Puig, en una imatge d'arxiu durant l'acte dels alcaldes a Brussel·les (ACN)

Ponsatí, Puig i Serret presenten les credencials per ser diputats del Parlament

Actualitzat

Quan falten 48 hores perquè comenci la dotzena legislatura, encara és una incògnita qui presidirà el Parlament i quina serà la composició definitiva de la mesa. Mentrestant, els parlamentaris electes completen els tràmits per accedir dimecres a la plena condició de diputats, pendents de l'opinió dels lletrats, que finalment han fet un informe contrari a la investidura a distància, i de la decisió de la mesa sobre el vot delegat dels absents.

Clara Ponsatí i Lluís Puig, els dos diputats electes de Junts per Catalunya que són a Brussel·les, han presentat les credencials de diputats al Parlament.

De la resta de diputats electes empresonats o a Bèlgica, l'última a fer el tràmit ha estat la consellera d'Agricultura cessada pel 155 i, en les últimes eleccions, cap de llista d'ERC a Lleida, Meritxell Serret.         

D'aquesta manera, aspiren a poder delegar el vot per participar en les votacions per a la constitució de la mesa de la cambra. L'informe dels lletrats de la cambra catalana, que no és vinculant, exclou aquesta possibilitat.

Un altre dels documents que han d'entregar els diputats electes és l'escrit d'acatament de la legalitat vigent. Oriol Junqueras i Jordi Turull s'han compromès a respectar la Constitució i l'Estatut, sense afegitons.

Josep Rull i Joan Josep Nuet ho han fet per imperatiu legal.

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut