Almeria

Ponç Pons, en poesia, i Eduard Márquez, en narrativa, s'enduen el Premi de la Crítica Catalana 2006

El llibre "Nura", del poeta menorquí Ponç Pons, ha obtingut el Premi de la Crítica Catalana 2006. "Nura" és, en realitat, un únic poema dividit en set parts que vol ser testimoni d'un món en vies d'extinció. El guardó s'ha fet públic a Almeria, en el marc dels premis de la crítica espanyola. En el camp de la narrativa, el reconeixement ha estat per a "La decisió de Brandes", de l'escriptor barceloní Eduard Márquez. La novel·la premiada aborda el doble compromís de l'artista: amb el seu art i amb el temps que li ha tocat viure. El personatge central de "La decisió de Brandes" està inspirat en la figura del pintor francès Georges Braque.

Actualitzat
La poeta Julia Uceda, per l'obra "Zona desconocida", i l'escriptor Eduardo Lago, per "Llámame Brooklyn", han estat els guanyadors dels Premis Nacionals de la Crítica en les modalitats de poesia i narrativa castellana, respectivament.

El jurat dels premis, que no tenen dotació econòmica i que enguany assolien els seus 50 anys, ha estat presidit pel crític Miguel García Posada i s'ha reunit a Almeria.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut