El director de cinema Roman Polanski
El director de cinema Roman Polanski
Varsòvia

Polònia denega l'extradició de Roman Polanski als EUA

El director de cinema té pendent un judici als Estats Units per haver abusat sexualment d'una menor de 13 anys l'any 1977

RedaccióActualitzat

La justícia polonesa ha rebutjat de forma definitiva concedir l'extradició del cineasta Roman Polanski als Estats Units.

Un tribunal de Cracòvia ha denegat a la justícia nord-americana l'extradició del cineasta. Allà volien jutjar-lo per haver abusat sexualment d'una menor de 13 anys l'any 1977. La decisió d'aquest tribunal no es pot apel·lar i és definitiva.

La defensa de Polanski ha defensat durant aquest cas que la sol·licitud d'extradició nord-americana té defectes legals. Argumentava que el director de títols com "La llavor del diable" ja va complir una condemna de 42 dies de presó, després de l'acord amb un jutge de Los Angeles en el qual es declarava culpable per aquest cas.

Els Estats Units van demanar a Polònia l'extradició de Roman Polanski després que el director de cinema va fer una aparició a Varsòvia l'any 2014. Polanski viu regularment a París, però també té un apartament a la capital polonesa.

Polanski, que té la doble nacionalitat francesa i polonesa, fa més de quatre dècades que arrossega aquest problema legal. Des que va marxar l'any 1978 dels Estats Units, el director no ha tornar a trepitjar el país. No va anar-hi ni tan sols a recollir l'Oscar com a millor director que va guanyar l'any 2002 per la pel·lícula "El pianista".

 

Anar al contingut