Barcelona

Política i festa en el segon cap de setmana de campanya electoral

Política i festa en aquest segon cap de setmana de campanya electoral. Aquest matí, les arengues s'han barrejat amb molta cançó i cultura tradicional. CiU ha fet un acte amb immigrants, ERC ha volgut donar connotació al seu acte central just al Palau de la Música i C's crida els votants del PSC. Algun candidat del PSC també s'ha permès llicències com si fos un actor del "Polònia".

Actualitzat
CiU ha omplert el BCN Teatre Musical amb nous catalans d'arreu del país. La foto que queda és la de molts assistents que lluïen signes de les seves cultures com el vestit o el vel i amb senyeres a la mà cridaven que visca el país. Mas els ha demanat que a canvi d'assolir tots els drets dels autòctons s'integrin plenament a Catalunya.

Ha estat un acte amb un to diferent de la resta, amb una actuació d'un grup de joves immigrants membres de CiU. També Colom, responsable d'immigració del partit, ha subratllat que en un moment de creixent xenofòbia a Europa cal llançar un missatge d'optimisme des de Catalunya.

Míting del PSC, aquest migdia, a Girona. Joaquim Nadal, número 1 del PSC per Girona, ha emulat, amb simpatia i accent andalús, un company de Blanes per fer una crida a la participació, tot i la crisi. I parlant de crisi, el candidat José Montilla s'ha preguntat si el model d'Artur Mas, el de CiU, el model econòmic, és el model d'Irlanda.

També hi ha participat el ministre Rubalcaba. En la seva segona visita a Catalunya, ha situat la dreta, que calla, en un grup de votants molt especial: els que sí que saben però no contesten. Tots tres líders socialistes han insistit que CiU i el PP es preparen per pactar.

En un escenari carregat de simbolisme al Palau de la Música, ERC ha celebrat l'acte central de campanya. Més de 2.000 persones han omplert recinte en un acte que ha combinat música amb poesia, i fins i tot castells, que ha servit per enfortir l'autoestima del partit en uns moments difícils.

El candidat republicà, Joan Puigcercós, ha demanat el vot cridant els que estimen la llibertat i Catalunya. ERC s'ha vantat un cop més de ser un partit amb les mans netes i lliures.

En un acte de dones celebrat a l'Hospitalet de Llobregat, el president del PP, Mariano Rajoy, ha reiterat que Catalunya necessita sortir de la crisi i no el concert econòmic. Rajoy ha presentat el PP com a garantia que no hi haurà "aventurismes" i assegura que no és el moment de plantejar problemes identitaris. Per la seva banda, Sánchez-Camacho ha destacat la feina del PP a favor de les dones i ha criticat les lleis de l'avortament i l'eutanàsia, aprovades pel govern del PSOE.

L'acte central de campanya d'Iniciativa ha tingut lloc aquest dissabte al Cinema Urgell de Barcelona. Davant d'un miler de persones, el candidat Joan Herrera ha apel·lat a la consciència dels electors progressistes que es poden quedar en el vot en blanc o en l'abstenció. Herrera acusa el PSOE de Zapatero de ser la causa principal de l'abstenció a Catalunya. És per això que des de la formació esperen recollir vots socialistes.

Acte central de la campanya de Ciutadans en un Teatre Villarroel, a Barcelona, ple de gom a gom. Albert Rivera té clar que el seu creixement electoral vindrà de votants descontents del PSC i és a ells a qui ha adreçat bona part del seu discurs. Rivera dóna per fet que tindran cinc diputats, i per tant, grup parlamentari propi, que vetllarà, diu, pel compliment de la sentència del Constitucional sobre l'Estatut.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut