Portada polèmica de "Vogue Arabia" per posar al volant una princesa saudita

Crítiques a la revista per no parlar dels activistes detinguts al maig per lluitar contra la prohibició de conduir

RedaccióActualitzat

La portada del mes de juny de la revista "Vogue Arabia" mostra una princesa saudita al volant d'un convertible vermell i provoca polèmica al regne conservador, on recentment s'han detingut diversos activistes de drets de la dona.

Amb aquesta portada, la revista ha volgut celebrar les "dones avantguardistes a l'Aràbia Saudita" i elogia les reformes socials iniciades pel príncep hereu Mohammed bin Salman.

Al setembre de 2017, Ryad es va comprometre a permetre conduir a les dones, prohibició que està previst que s'aixequi el proper 24 de juny.

 

 

A l'entrevista, en relació amb les reformes saudites, la princesa ha explicat que no té por dels canvis i els accepta amb entusiasme:

"Al nostre país, alguns conservadors temen el canvi. Personalment, suporto aquests canvis amb gran entusiasme. És fàcil comentar sobre altres societats i pensar que la nostra és superior, però el món occidental ha de recordar que cada país és específic i únic. Tenim fortaleses i debilitats però, invariablement, és la nostra cultura, i és millor intentar entendre-la que jutjar-la."

 

Notícia relacionada: Les dones saudites ja poden anar a veure el futbol als estadis

 

Crítiques de les activistes

La fotografia de la portada, presa en el desert fora de la ciutat de Jeddah, mostra la princesa Hayfa bint Abdallah al-Saud amb guants de pell, talons, un vestit blanc llarg i un vel.

La imatge, però, no és del gust dels activistes de drets de les dones, enfurismats després de la detenció, al maig, d'almenys 11 dels seus, sobretot dones conegudes per lluitar contra la prohibició de conduir i el sistema de tutela masculina a l'Aràbia Saudita.

També critiquen que a l'entrevista interior no hi ha cap qüestió crítica amb l'actual govern.

L'activista saudita-nord-americana Nora Abdulkarim, a través del seu compte de Twitter, ha publicat la imatge de la portada amb les cares de les activistes com a mesura de protesta.

 

 

Detenció d'activistes

Dels 11 activistes detinguts el mes de maig, almenys quatre van ser alliberats la setmana passada, però el destí dels altres encara no està clar, segons Amnistia Internacional.

Els analistes diuen que la recent repressió contra els activistes dels drets de les dones reflecteix els límits de les reformes iniciades pel príncep de la Corona i asseguren que la recent gira internacional per Mohammed bin Salman ha estat dissenyada per polir la imatge del regne ultraconservador.

 

ARXIVAT A:
Aràbia Saudita
Anar al contingut