Captura del vídeo de "La Opinión de Málaga" sobre l'actuació de la Legión a l'hospital infantil de la ciutat
Captura del vídeo de "La Opinión de Málaga" sobre l'actuació de la Legión a l'hospital infantil de la ciutat
Màlaga

Polèmica perquè la Legió canta "El novio de la muerte" a nens malalts de càncer

Alguns partits demanen explicacions per l'actuació, que l'exèrcit de Terra defensa com a normal i que genera mofes a Twitter

RedaccióActualitzat

Controvertida actuació de la Legió en un hospital infantil de Màlaga. Amb motiu de Setmana Santa, una desena de legionaris van cantar el seu himne, "El novio de la muerte", a nens malalts de càncer ingressats a l'Hospital Materno Infantil de Màlaga.

El diari "La Opinión de Málaga" ha difós l'actuació, a la ludoteca de l'hospital:

 

 

Tant Esquerra Unida com Compromís han demanat explicacions per l'actuació, al Parlament andalús i al Senat, respectivament. En una pregunta al govern, el senador de Compromís Carles Mulet ha reclamat perquè el cos "no ha tingut més bon repertori per cantar a aquests nens."

L'exèrcit de Terra ha defensat l'actuació com a normal. Un portaveu ha justificat que és la cançó que canten en els actes de Setmana Santa i que el programa estava pactat amb la Congregació de Mena. També ha afegit que l'important són les hores d'oci que van passar els nens amb els legionaris, que els van regalar peluixos d'una de les mascotes de la Legió.

 

♦ Mor Pepe, la cabra de la Legió

 

Molts usuaris de Twitter han considerat fora de lloc la cançó i n'han fet mofa buscant símils amb altres temes musicals i llocs, amb l'etiqueta #Legionarioscantando, que ha estat tendència a Espanya:

 

 

 

 

 

 

 

També hi ha qui emmarca la iniciativa dins de la normalitat:

 

 

Anar al contingut