Una de les carrosses de la cavalcada de Reis de Vallecas causa polèmica
Una de les carrosses de la cavalcada de Reis de Vallecas causa polèmica
Madrid

Polèmica perquè tres "drag queens" participaran a la cavalcada de reis de Vallecas

En un primer moment s'ha pensat que substituïen els reis mags, però només participen en la primera carrossa per l'"orgull i la diversitat", on aniran vestides d'animals de peluix

Actualitzat

La polèmica està servida. A Madrid la cavalcada de reis del barri de Puente Vallecas tindrà per primera vegada una carrossa per a "la igualtat i la diversitat" que s'ha anunciat amb un cartell on es veuen tres reines, tres "drag queens" . Això ha fet saltar totes les alarmes dels més tradicionals i conservadors amants de les festes nadalenques.

Amb el precedent de la cavalcada on els Reis Mags van ser "reines" a Madrid,  que ara ho poguessin ser "drags queens" semblava que no podia ser. Però això no passarà. En realitat es tracta d'una sola carrossa, organitzada pel col·lectiu Orgullo Vallekano, que desfilarà entre les 16 que participen en aquesta cavalcada.

Orgullo Vallecano i les "drags" ho han explicat, i han afegit que no només no aniràn de "reinones" sino que es disfressaran d'animals de peluix, conscients que es tracta d'una festa eminentment dirigida als infants.

 

 

 

El fet ha causat un gran rebombori a la xarxes socials que van des de les mostres de total suport al col·lectiu LGTBI a les crítiques i fins i tot amenaces a les tres  "drags queens": "la Prohibida", Roma Calderón i Dnoé Lamiss.

 

El debat arriba al terreny polític 

El més contundent ha estat el portaveu del PP a l'ajuntament de Madrid, José Luís Martínez-Almeida que ha acusat l'alcaldessa Manuela Carmena de desnaturalitzar el Nadal.

 

 

En defensa de la iniciativa vallecana, la diputada socialista de l'Assemblea de Madrid, Carla Antonelli ha dit que "és una representació més de la diversitat madrilenya i ajuda a visibilitzar els nens "trans" i LGTBI.

 

 

Ho ha piulat en resposta a la portaveu de Ciudadanos a l'ajuntament de Madrid, Begoña Villacís, que ha considera que durant l'any hi ha altres oportunitats per demostrar la diversitat dels madrilenys, com la World Pride.

 

 

Denuncies per possibles delictes d'odi

La plataforma Orgullo Vallecano ha traslladat a la Policia les amenaces rebudes a les xarxes socials per aquest cas com a possibles delictes d'odi, i ha demanat als seus seguidors que també ho facin.

Han denunciat frases com: "compte amb els vostres fills que no s'els encomani el virus del transexualisme" o el text "que un tiri al cap i endavant" acompanyat d'una fotografia d'un home disparant. El col·lectiu considera que "no és l'atac a una carrossa, és un atac a la comunitat LGTBI"

 

ARXIVAT A:
LGTBI
Anar al contingut