Barcelona

Polèmica per una exposició amb carros de supermercat al fossar de les Moreres

El monument d'homenatge als caiguts en el setge de Barcelona per la guerra de Successió ha aparegut ple de carros de supermercat

Actualitzat

Una instal·lació artística al fossar de les Moreres aixeca polèmica. El monument d'homenatge als caiguts en el setge de Barcelona ha aparegut ple de carros de supermercat.

És una instal·lació artística del BRAC (Barcelona, Recerca, Art i Creació) de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. L'han fet per al festival Llum Barcelona, que organitza Barcelona Cultura, de l'Ajuntament de la ciutat.

La imatge dels carros al fossar ha corregut per les xarxes socials amb nombroses crítiques cap a l'Ajuntament de Barcelona:


A la tarda de dissabte s'ha convocat una concentració al fossar de les Moreres. Diverses persones s'han acostat a la zona, on operaris de l'ajuntament han enretirat els carros i desmuntat la instal·lació:


 

L'Ajuntament assegura que, en cap cas, la voluntat dels autors era la de ferir la sensibilitat de ningú. I assegura que no es reubicarà perquè ha estat dissenyada concretament per situar-la al fossar de les Moreres.

Al fossar hi han quedat algunes persones que vigilen que no es tornin a col·locar els carros:


Els carros porten maons i troncs que, a la nit, s'encenien per crear un foc.


El consistori assegura que la instal·lació volia simbolitzar i donar veu al col·lectiu de persones sense sostre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut