Captura vídeo compartit per @GranWyomingTV
Imatge de @GranWyomingTV

Polèmica per un gag on Dani Mateo es moca amb la bandera espanyola

RedaccióActualitzat

El programa "El intermedio" de La Sexta va fer aquest dimecres un gag parodiant el primer acte de la princesa Elionor, on llegia el primer article de la Constitució espanyola.

Un dels col·laboradors del programa, Dani Mateo, va sortir llegint el prospecte de Frenadol amb to solemne, perquè deia que era el text "que realment ens uneix a tots". Al final esternuda i es moca amb la bandera espanyola. I afegeix que no vol ofendre ningú, "ni els espanyols, ni el rei, ni tan sols els xinesos que venen aquests draps."

Aquest gag ha provocat moltes crítiques i malestar, de tal manera que La Sexta n'ha eliminat el vídeo de la seva pàgina oficial.

El presentador del programa, El Gran Wyoming, però, ha donat suport al seu company, ha compartit el vídeo i ha defensat que es tracta d'una paròdia:

Dani Mateo ha explicat que es tractava només de fer un esquetx sense ànims d'ofendre ningú i que volia ser una reflexió en relació amb el fet que quan hi ha "ambients caldejats, les banderes es tornen més importants que les persones.":

 

Allau de crítiques:

Vox i la Guàrdia Civil han mostrat la seva indignació per la paròdia d'"El intermedio", que ha rebut una allau de crítiques des de les xarxes socials:

 

 

Altres polèmiques

"El intermedio" ha estat implicat en altres polèmiques per les seves paròdies sobre el Valle de los Caídos i Franco.

L'Audiència Provincial de Madrid va admetre a tràmit una denúncia presentada per l'Associació per a la Defensa del Valle de los Caídos contra El Gran Wyoming i Dani Mateo per un suposat "delicte contra els sentiments religiosos" per un gag sobre la creu d'aquest monument. La querella finalment va ser arxivada.

 

 

D'altra banda. la Fundación Nacional Francisco Franco va fer un comunicat criticant les constants paròdies del programa en relació amb el trasllat de Franco i va anunciar que hi interposaria accions legals.

ARXIVAT A:
TelevisióLlibertat d'expressió Constitució espanyola
Anar al contingut