Part de les grades buides durant la inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona
Part de les grades buides durant la inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona
Tarragona

Polèmica per les grades buides a la inauguració dels Jocs Mediterranis de Tarragona

L'alcalde Ballesteros justifica els seients buits i nega que es triés el públic, mentre el govern manté que els van dir que no quedaven entrades

Actualitzat

Cueja la polèmica per la inauguració dels Jocs Mediterranis de divendres passat a Tarragona. L'estadi no era ple i hi ha crítiques que el públic era triat. Des de l'Ajuntament asseguren que no hi havia més entrades.

En la cerimònia d'inauguració dels Jocs del Mediterrani divendres al vespre, mentre al camp es desenvolupava l'espectacle, a la llotja s'encetava la polèmica per les grades de l'estadi buides.

 

Des del govern de la Generalitat es denuncia que s'havien demanat entrades, però els van dir que s'havien exhaurit. Aquest dilluns ho ha reafirmat el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras.

"La resposta va ser que les entrades estaven exhaurides i que, per tant, no hi havia marge de maniobra, pel fa la cerimònia inaugural. Veure l'estadi divendres amb molts, molts seients buits, és el que ens va sobtar."

I les federacions i els clubs catalans denuncien que no els hi van convidar també amb l'argument que l'estadi estava ple.

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, diu que no hi havia més entrades i ha explicat com es van distribuir: prop de 7.000, concretament 6.793, es van vendre al públic general. 3.000 es van repartir entre els atletes, 1.800 van ser per als comitès olímpics, 850 per a institucions i autoritats, 800 per als voluntaris i 275 per a periodistes acreditats. El total d'entrades venudes o reservades van ser 13.518 i l'aforament era de 14.000.

 

 

De la venda se'n va encarregar l'empresa Ticketmaster i només se'n podien comprar de 6 en 6.

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, va dir, l'endemà de la cerimònia, que el públic hauria estat seleccionat. Ballesteros li ha respost que "això és impossible", que hi faltaven membres dels comitès olímpics que no hi van assistir i els atletes.

"Impossible dirigir la venda. Impossible orientar la venda, excepte que hi haguessin grups que compressin de sis en sis, però això seria absolutament inevitable".

"Alguns dels comitès olímpics, que tenim l'obligació per contracte de reservar-los entrades, no hi van assistir. I els atletes competien al matí, i, per tant, els autobusos els esperaven després de desfilar per marxar a sopar i competir l'endemà."


Una informació del web Porta enrere diu que Vox hauria repartit unes 2.000 entrades a entitats espanyolistes.

 


Però Vox ho nega, tot i que reconeix que a nivell particular sí que algunes entitats els van oferir entrades, però que ells, segons Isabel Lázaro, presidenta de VOX a Tarragona, no les van agafar i les seves les van pagar.


"Aquestes associacions jo no sé si les han comprades i les han repartides, jo no sé qui els les ha proporcionat... Nosaltres teníem les entrades que vam fer servir, que eren més o menys 10, em sembla."

 

ERC i la CUP han demanat a Ballesteros que doni explicacions.

ARXIVAT A:
Procés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut