L'única caixer automàtic era a Saldes i ha estat retirat
L'única caixer automàtic era a Saldes i ha estat retirat

Polèmica per la retirada de l'únic caixer automàtic a la vall del Pedraforca

Veïns i comerciants de Saldes, Gòsol, Josa i Tuixén es queixen per la decisió del banc de treure l'únic caixer que hi havia a la zona perquè "no és rendible"

RedaccióActualitzat


La retirada de l'únic caixer automàtic de la vall del Pedraforca ha indignat els veïns dels pobles de la zona: Saldes i Gósol (al Berguedà) i Josa i Tuixén (a l'Alt Urgell).

Fins ara hi havia un d'aquests aparells a Saldes, però l'entitat bancària que li tenia ha decidit treure'l. Segons els alcaldes, el banc els ha dit que no els surt a compte. L'alcalde de Gósol, Lluís Campmajor, explica que ara els caixers més pròxims són a desenes de quilòmetres.

"Des de la Seu d'Urgell fins a Guardiola de Berguedà no hi ha ni un sol caixer, ni una trista caixa, no hi ha res. La gent que ve aquí dalt que es troba sense diners, ha d'anar per favor a les botigues o a qualsevol que li pugui deixar diners per poder posar un litre de gasolina, tan sols això. És tan trist... I després surten i tenen tants mils de milions de benefici. I perquè en un lloc hi perdin una miqueta... No pot ser."

A banda dels veïns, la situació perjudica, diuen, la vocació turística de la zona. Els comerços de la zona són petits i la majoria no disposa d'aparells per cobrar amb targeta. La Severina Marginet té una botiga a Saldes i explica que abans, si els turistes no disposaven d'efectiu en podien anar a treure del caixer, però ara marxen sense comprar.

"Això ens perjudica molt, sobretot sent poble turístic com som. La gent està molt acostumada a poder treure calers, a fer gestions pel caixer... I a nosaltres als habitants també ens afecta molt personalment perquè ens obliguen a baixar per ingressos i per varies coses. I això limita molt la vida en el s pobles. Ens estan traient els serveis i llavors ens és difícil viure."

Els ajuntaments estan fent gestions per aconseguir que alguna entitat bancària torni a instal·lar un caixer automàtic a la zona.

Anar al contingut