Sor Lucía Caram amb Rosa Tous, directora de la fundació i presidenta del patronat (ACN)
Barcelona

Polèmica per la decisió de Tous de fer fora Rahola i Rakosnik de la seva fundació

Tous ha demanat a la Fundació Rosa Oriol que canviï el seu patronat per fer-lo "apolític i transversal" i evitar així el boicot

RedaccióActualitzat

Tous vol evitar el boicot cap als seus productes, i per fer-ho, ha demanat canvis en els membres del patronat de la Fundació Rosa Oriol. En concret, ha demanat el cessament de la periodista Pilar Rahola i Helena Rakosnik, la dona del president Mas, totes dues vinculades a l'independentisme.

La firma de joieria catalana respon així a la campanya per no comprar els seus productes iniciada a les xarxes socials amb l'etiqueta #BoicotTous pels suposats vincles de la marca amb el sobiranisme.

 

En un comunicat asseguren que volen un patronat "apolític i transversal" amb l'objectiu de "protegir" la "reputació" de la marca i "evitar que se'n ressenteixi per motius ideològics o polítics".

La decisió la va prendre la vicepresidenta de Tous, Rosa Tous, filla dels fundadors de la companyia, que va enviar una carta a la directora de la fundació, sor Lucía Caram, per demanar-l'hi.

"Arma política"

Segons Tous, que remarca que se sent orgullosa de ser "espanyola i catalana",  la família mai ha volgut que l'organització "fos utilitzada com una arma ideològica o política".

Caram, que també s'ha significat públicament a favor de l'independentisme, ja ha expressat el seu suport a "les amigues incondicionals", Rahola i Rakosnik, amb qui diu "han construït" un projecte al servei dels més pobres.

 

Caram, la impulsora de la fundació

La  fundació va ser impulsada des del convent de Santa Clara de Manresa l'abril de 2009 per la monja Lucía Caram. Treballa amb persones en situació d'exclusió amb un equip de 220 voluntaris, entre empresaris, jubilats, treballadors i estudiants.

Caram va aconseguir involucrar en el projecte algunes famílies de Manresa, entre les quals hi havia la de Rosa Oriol. Per agrair la seva contribució va sol·licitar la cessió del seu nom i la va fer actual presidenta d'honor de l'entitat. També va nomenar la seva filla, Rosa Tous, presidenta del patronat.

Està previst que el cessament de Rakosnik (vicepresidenta del patronat) i Rahola (vocal) s'abordi i es formalitzi en una reunió el 20 de desembre.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut