Polèmica pels fanalets amb estelades de la Cavalcada dels Reis Mags a Vic

Societat Civil Catalana demana que TV3 suspengui la retransmissió de la cavalcada, però la cadena confirma que es manté tal i com estava previst

RedaccióActualitzat

En la presentació de la nova campanya a favor de la independència que posarà en marxa les pròximes setmanes de cara al referèndum, Jordi Sànchez, president de l'Assemblea Nacional Catalana, s'ha hagut de defensar de les crítiques per demanar que a la cavalcada de Reis de Vic es portin fanalets amb estelades. PP i C's parlen d'instrumentalització dels nens i les festes populars a favor de l'independentisme.

Sànchez ha emmarcat en la "normalitat" que a Vic es rebin els Reis Mags amb fanalets amb l'estelada i ha recordat que fa quatre anys que es fa aquesta iniciativa durant la cavalcada.

"Demanem que la naturalitat amb què s'ha viscut en els darrers anys no quedi ara desvirtuada per la polèmica."

La portaveu del govern, Neus Munté, ha expressat el seu respecte per aquesta iniciativa. El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reclamat que no es polititzi aquesta qüestió.

"M'agradaria que tots els nens tinguin una festa dels Reis com la que hem tingut tots. I tota la resta sobre. Això no és política."

També des del PP, Xavier García Albiol (PPC) ho ha qualificat de "propi de ments mesquines" i "fanàtics". El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ho ha titllat de "lamentable" i el portaveu adjunt de C's al Parlament, Fernando de Páramo, s'ha queixat que "Convergència, els seus socis i les entitats que col·laboren directament amb el Govern de la Generalitat, vulguin també introduir la separació, l'enfrontament a la cavalcada dels Reis Mags.". També el PSC ha criticat la iniciativa i ha rebutjat qualsevol politització de la cavalcada. El segon tinent d'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni (PSC), ho veu "fora de lloc". I l'eurodipuda Teresa Gimenez, que es va presentar per UPyD, ha presentat una pregunta davant la Comissió Europea.

Aquest any, la cavalcada de Vic serà retransmesa per TV3 i Societat Civil Catalana ha demanat que se'n suspengui la retransmissió. TV3 ja ha confirmat que l'emissió es mantindrà perquè estava anunciada des del novembre.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut