Berlín

Polèmica pels experiments amb humans sobre els efectes de les emissions del dièsel

Un institut finançat per Volkswagen, Daimler i BMW, involucrat en unes proves en què també s'hauria experimentat amb micos

RedaccióActualitzat

La indústria alemanya de l'automòbil està sota la sospita d'haver finançat experiments durant els quals feien inhalar gasos de motors dièsel a micos i a éssers humans.

L'objectiu era saber els efectes dels gasos sobre el sistema respiratori i la circulació de la sang.

La polèmica sobre les proves amb micos fa dies que es coneix, però alguns mitjans alemanys asseguren que també es van fer amb persones.

Aquests experiments haurien tingut lloc entre el 2014 i el 2015. Els impulsors volien demostrar que, amb els progressos tècnics, les emissions de motors dièsel no tindrien conseqüències en la salut dels ciutadans.

El portaveu del govern alemany, Steffen Seibert, ha criticat amb duresa els experiments i ha dit que el que s'ha de fer és reduir les emissions.

"El que han de fer els fabricants d'automòbils amb les emissions és reduir-les i no pretendre demostrar que no són nocives amb experiments amb micos i fins i tot amb éssers humans".

El Ministeri de Sanitat ha dit que aquesta mena d'experiments no tenien cap sentit, ja que hi ha suficients dades que proven que els gasos emesos pels motors dièsel són nocius per a la salut.

Les proves les va encarregar una entitat fundada pels grups Volkswagen, Daimler i BMW. Divendres passat Daimler i BMW es van distanciar dels experiments i van assegurar que no havien sotmès els seus cotxes a aquesta mena d'experiments. Volkswagen ha obert una investigació i el Consell d'empresa afirma que si es prova la implicació d'alts directius caldrà que hi hagi conseqüències personals.

Aquesta polèmica s'afegeix a la que va desencadenar Wolkswagen el 2015 per la manipulació de motors dièsel en les proves de contaminació per diòxid de carboni.

 

ARXIVAT A:
SalutMedi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut