Tenerife

Polèmica i rebombori a la xarxa per les declaracions de l'actor Willy Toledo sobre la figura del rei

Polèmica i rebombori a la xarxa per les declaracions de l'actor Willy Toledo sobre la figura del rei Joan Carles I en un acte públic a Tenerife.

RedaccióActualitzat
L'actor Willy Toledo torna a ser notícia, no per la seva faceta artística, sinó per la seva ideologia, que en més d'una ocasió li ha portat maldecaps. Aquesta vegada, el blanc de les seves crítiques ha estat el rei, de qui ha dit que "tan inflat com està i amb la quantitat de mam que es fica al cos esperem que ens duri ben poquet. I està per caure".

Toledo acabava així una llarga enumeració dels motius del perquè l'actual sistema no és, segons ell, una democràcia durant la presentació del seu últim llibre, "Razones para la rebeldía", a Tenerife. Des de la manca de separació de poders i la supeditació als mercats al desmantellament de l'educació i la salut pública passant pel drama dels desnonaments, la brutalitat policial, i el partidisme dels mitjans de comunicació fins a l'existència del que ha definit com una monarquia anacrònica i antidemocràtica.

L'actor ha començat la seva dura crítica a la monarquia espanyola i a la figura de Joan Carles I recordant que va ser escollit per Franco, "un dictador feixista i criminal a qui ell –en referència al rei- li llepava els peus des dels anys 60". Segons Toledo, a "aquest senyor ens l'han colat amb l'argument que va salvar la democràcia després del 23-F".

Després d'això ha esperat que la societat espanyola, en no tenir arguments per deixar-se colar el príncep Felip i la seva dona Letícia, tingui "el coratge, la valentia i la determinació de no permetre prolongar aquesta monarquia feixista ni un dia més després de la mort del senyor Borbó".





Un desig que ha acabat amb les polèmiques declaracions abans esmentades i que no han passat desapercebudes, sobretot a la xarxa on ja han aixecat comentaris de tot tipus.

Anar al contingut