Steve Stephens en una imatge del vídeo on reconeix l'assassinat
Steve Stephens en una imatge del vídeo on reconeix l'assassinat (APTN)
Cleveland

Polèmica amb Facebook després que un home hi retransmetés un assassinat

El fet que Facebook no retirés les imatges de l'assassinat fins dues hores després ha reobert la polèmica sobre els continguts violents que es pengen a la xarxa social

RedaccióActualitzat

Commoció als Estats Units amb Steve Stephens, l'home que dilluns va matar un ancià a Cleveland (Ohio) i va retransmetre l'assassinat per Facebook Live, de cinc estats a tot el país. Stephens ha aparegut mort aquest dimarts en el seu cotxe, amb una ferida de bala, al municipi d'Erie, a Pennsilvània. La policia, que havia demanat ajuda ciutadana per detenir-lo, sospita que s'ha suïcidat.

La víctima era Robert Godwin, un home de 74 anys que passejava tranquil·lament pel carrer, després de celebrar la Pasqua amb la seva família.

Després de cometre l'assassinat, Stephens va fugir en aquest cotxe blanc i va anunciar en un nou vídeo la intenció de cometre nous crims.

 

Un assassinat per despit

Steve Stephens va anunciar diumenge en un altre vídeo que mataria a qui se li creués pel camí després d'haver trencat amb la seva parella. L'home va sortir dilluns pels carrers de Cleveland a la recerca de la seva víctima fins que se li va creuar un ancià.

 


En el vídeo, retirat per Facebook, es pot veure com Stephens surt del cotxe, s'acosta a la víctima i li diu: "Hola, em pot fer un favor? Pot dir, 'Joy Lane?'".

L'ancià el mira desconcertat i pregunta: "Joy Lane?"

I Stephens li respon: "Sí. Ella és la raó per la qual això t'està a punt de passar". Després li demana a Godwin la seva edat i el mata amb tres trets.

Les autoritats han identificat Joy Lane com l'exnòvia de Stephens. La dona, en un missatge a la cadena CBS News, va descriure Stephens com un home "amable i afectuós amb mi i els meus fills".

La víctima era pare de 9 fills i avi de 14 nets.

S'obre el debat sobre les xarxes socials

S'espera que Mark Zuckerberg es pugui referir avui a la polèmica en la conferència anual que la companyia ha de fer a San José, a Califòrnia.

De moment n'ha parlat Justin Osofsky, vicepresident d'operacions globals, en el seu blog: "Sabem que ho hem de fer millor. Va ser un crim horrible, una cosa que no pot tenir lloc a Facebook i que va en contra de les nostres polítiques i el que representem".

Facebook ha reconegut així que va trigar a identificar i retirar els tres vídeos de Stephens, un on anunciava el seu pla, un altre on l'executava i un tercer on confessava. Les imatges van estar penjades a la xarxa social durant dues hores abans de ser retirades. Dues hores en què no van parar de viralitzar-se. Amb tot han defensat que van tancar el perfil de Stephens només "23 minuts després que el vídeo de l'assassinat fos reportat per primera vegada".

La companyia ha anunciat mesures: "Com a resultat d'aquests esdeveniments terribles, estem revisant els mecanismes per denunciar el més ràpidament possible vídeos i material que violin els nostres estàndards."

L'incident ha augmentat la pressió sobre la xarxa social perquè moderi millor els continguts que es pugen a la seva plataforma.

Des de fa mesos la seva aplicació de vídeo en directe -utilitzada per milions de persones per retransmetre concerts, casaments i esdeveniments de caràcter personal- ha esdevingut un fòrum on penjar assassinats, suïcidis o pallisses, com aquesta a un discapacitat a Chicago al gener.

Evitar aquests continguts és un dels principals reptes de la xarxa social. El gegant està provant eines d'intel·ligència artificial per identificar contingut violent i poder aturar una retransmissió o retirar un vídeo ràpidament.

Segons alguns experts, un algoritme podria vetar els continguts que continguin algunes paraules clau o tipus d'imatges. La xarxa social ja ha vetat més d'una vegada fotografies on apareixien dones nues. Aquest és un dels continguts que la companyia diu que no està permès.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut