París

Polèmica a París pels nous urinaris descoberts instal·lats al carrer

Hi ha veïns que s'han queixat perquè troben de mal gust veure els homes pixant

RedaccióActualitzat

Els orins humans al carrer són un problema a moltes grans ciutats i la instal·lació d'urinaris públics pot ser una solució. A París se n'estan començant a col·locar de nous, però amb un disseny que ha generat força crítiques.

Ja se n'havien instal·lat tres, al costat d'estacions de tren, que havien passat bastant desapercebuts, però el quart, situat a l'Île Saint-Louis, en ple centre de la ciutat, amb vistes al Sena i al costat de Notre Dame, ha provocat les ires dels veïns.

 


 

El motiu: els homes hi han de pixar en ple carrer, sense cap mampara ni construcció que ho amagui:

Moubi: "És una bona idea instal·lar urinaris als carrers de París per a aquells que no respecten l'entorn. Però crec que aquest model no és adequat."

Mounia: "Aquest barri té una història i un atractiu, però veure gent orinant davant la porta de casa teva no és gaire agradable. Entenc que els veïns estiguin enfadats."

Antonio: "Em genera dubtes pel que fa a la intimitat en el moment de poder fer la micció, i tampoc no sé com es resol la qüestió de la pudor."

 

És una instal·lació només per homes a que, a diferència dels vàters químics, transforma l'orina en un compost que després s'utilitza als parcs i als jardins. Per això, i a banda de la polèmica, es presenta com una opció neta i ecològica.

A Barcelona, fa tres anys la instal·lació d'uns urinaris semblants a Ciutat Vella també van aixecar crítiques, tant pel disseny com perquè es van col·locar al costat del Born Centre Cultural.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut