Mataró

Polèmica a Mataró per un espectacle sexual en un local on van menors d'edat

L'Ajuntament obre un expedient sancionador al local, que es defensa dient que es tractava d'una actuació subcontractada a una marca de roba

Actualitzat

Un espectacle sexual en un local d'oci de Mataró on acostumen a anar menors d'edat ha generat una gran polèmica. Imatges i vídeos difosos per les xarxes socials mostren quatre noies practicant sexe oral entre elles al costat de les taules dels clients. Segons han informat els responsables del local a TV3, l'espectacle l'organitzava la marca de roba Bullpark per celebrar el setè aniversari.

Les organitzacions juvenils Arran Mataró i Mataró Lliure de Sexisme han denunciat els fets. Arran denuncia que "aquest tipus d'exhibicions, que avui dia són un reclam publicitari que s'està estenent de forma generalitzada a diversos locals del polígon, converteixen en un objecte el cos de la dona i el presenten com un producte més per consumir, i l'únic que provoquen és la perpetuació de la cultura de la violació i un model d'oci nocturn basat en la mercantilització de les dones".

 

 

Per la seva banda, Mataró Lliure de Sexisme insta l'Ajuntament a "vetllar pel foment d'un oci a la ciutat lliure de sexisme".

 

 

El local The Bot, que no té autorització per oferir un espectacle de caràcter sexual, s'ha defensat i ha assenyalat que es tractava d'una actuació subcontractada a l'empresa Bullpark, que celebrava el seu aniversari a l'establiment, com ja van fer l'any passat. En un comunicat, la direcció del local assegura que els responsables del bar no eren coneixedors del joc eròtic que incloïa l'espectacle fins que el van presenciar, i han destacat que van "tractar d'aturar-lo amb la major brevetat possible".


L'Ajuntament obre expedient sancionador

L'alcalde de la ciutat, David Bote, ha anunciat l'obertura d'un expedient sancionador al local. Aquest expedient revisarà les condicions de la llicència d'activitats de The Bot, que des del maig de 2014 és de bar i no de local musical ni de sala d'espectacles.

 

 

L'Ajuntament afirma que està "en contra de la utilització del reclam sexual i sexista vinculat a l'oferta d'oci de la ciutat" i investigarà si l'espectacle es va publicitar o se'n va fer difusió prèvia. La regidora d'Igualtat i Joventut, Marisa Merchán, ha definit l'espectacle de "pornogràfic i fastigós". Merchán ha afirmat que "cadascú pot fer amb el seu cos el que vulgui lliurement", però ha rebutjat rotundament que aquests actes "siguin el reclam per fer unes copes gratis".

"No permetrem un oci nocturn on la dona sigui un reclam sexista"

El local ja tenia obert, des del 9 de novembre passat, un expedient disciplinari per activitat no ajustada a llicència. En relació amb aquest expedient, diversos informes policials reflecteixen que el local estava funcionant com a bar musical quan només té llicència de bar per a dinar amb horaris i activitats més limitades. L'incompliment de les condicions de la llicència pot comportar-ne la suspensió cautelar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut