Yulin

Polèmica a la Xina pel maltractament animal a la festa de la carn de gos

En la festa, coincidint amb el solstici d'estiu, se sacrifiquen fins a 10.000 gossos per menjar en només unes hores

RedaccióActualitzat

A Catalunya mengem conills i cargols. En alguns indrets de la Xina, mengen gos. Per a ells és una qüestió cultural. La festa de la carn de gos, però, és al centre de la polèmica. Grups d'activistes en defensa dels animals denuncien una celebració que implica un sofriment extrem dels animals.

En la festa, que es fa aquest cap de setmana a la regió de Yulin coincidint amb el solstici d'estiu, se sacrifiquen fins a 10.000 gossos en només unes hores. Els entesos consideren que, perquè la carn dels gossos sigui bona, se'ls ha de matar a cops de bastó. Una mort brutal i lenta.

És una tradició centenària, però la brutalitat en el tracte dels animals i la crueltat que envolta el sacrifici fan que tingui cada cop més detractors a fora i a dins del país.

El fet de menjar gos escandalitza gran part del món, on els gossos són fidels animals de companyia. Però el mateix poden pensar els anglosaxons dels catalans que mengen conill. El que ambientalistes i la creixent classe mitjana xinesa rebutgen és la brutalitat amb què són tractats i portats els animals fins al sacrifici.

Les crítiques han fet que, per primer cop, el govern local s'hagi desvinculat de la festa. Grups d'activistes en defensa dels animals s'han desplaçat fins a la capital d'aquesta regió del sud del país. De dia fan sensibilització i a la nit passen a l'acció: intercepten gossos portats a l'escorxador i els salven de les mans dels seus amos.

Un gos petit per 35 euros

Els gossos de mida petita es paguen a uns 35 euros la unitat. N'hi ha de totes les edats i de totes les races; no només dels que se suposa que són aptes per menjar.

Els animalistes denuncien que molts són robats a particulars i alerten de pràctiques com l'enverinament per capturar-los.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut