Motociclisme

Pol Espargaró: el pilot petit de la família ja és un gran pilot del motociclisme

Amb 22 anys, en Pol ja és tot un referent del motociclisme amb títol mundial aconseguit en Moto2. És la primera gran fita en una carrera que va començar quan només era un nen.

Només tenia 10 anys i Pol Espargaró ja brillava a la Promo Cup. La segona pell del noi va prendre la forma d'una granota de pilot. Als 12 anys ja era campió d'Espanya de 125. Encara era un nen, però pilotava com un adult: sempre concentrat, en curses a circuits de karts, doblava pilots sense pietat.

Amb l'adolescència va arribar el títol de campió d'Espanya de 125. Seguint l'estela del seu germà gran Aleix, el següent pas era fer el salt al Campionat del Món, amb 15 anys acabats de fer. Va tenir l'estrena somiada al Circuit de Catalunya, a pocs quilìòmetres de casa, però una caiguda li va esguerrar l'escena.

Tres anys després, el 2009, a Indianapolis, 'Polyccio' va aconseguir el primer triomf i va ser quart al Mundial. Un tercer lloc l'any següent el va catapultar a Moto2. El canvi de categoria va coincidir amb la irrupció de Marc Márquez. L'any passat, en Pol va ser segon al mundial darrere del tro de Cervera.

Aquesta temporada, des de la primera cursa a Qatar, va quedar clar que el rival a batre era Scott Redding. Espargaró va guanyar el primer assalt, però Redding va arribar a tenir un avantatge de 47 punts. El punt d'inflexió va ser a Montmeló, en un final ajustat amb Tito Rabat. Llavors va començar la remuntada. A Austràlia, la caiguda de Redding i el triomf de Pol van acabar de capgirar la truita. Amb 22 anys, el pilot petit dels Espargaró ja és tot un gran pilot del motociclisme.