El Tramabús de Podem aquest dilluns a Madrid (EFE)
El Tramabús de Podem aquest dilluns a Madrid (EFE)
Madrid

Podem treu al carrer el Tramabús per denunciar les relacions de poder a Espanya

El partit morat ha presentat aquest autobús que circularà per Madrid pintat amb les cares de González, Aznar, Pujol, Aguirre, Bárcenas i altres personatges de PP i PSOE

RedaccióActualitzat

Pablo Iglesias, Irene Montero i altres líders de Podem circulen aquest dilluns per Madrid en el que han anomenat Tramabús. És un autobús pancarta o denúncia en què han pintat les cares de polítics com Felipe González, José María AznarEsperanza Aguirre i Jordi Pujol, a més de les de personatges com l'extresorer del PP Luis Bárcenas, l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa i l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán.

Amb aquest autobús, Podem vol "desemmascarar la trama", i ho vol fer amb un recorregut pels llocs de Madrid que consideren clau per "entendre com funcionen les relacions de poder a Espanya." A l'autobús també hi ha escrites unes quantes frases: una que ironitza amb una famosa cita de Rajoy: "Un got és un got, un plat és un plat, una màfia és una màfia".

I també la frase que resumeix el missatge de la campanya: "La trama corrupta es manté al poder retallant els nostres drets i saquejant el nostre país". Rajoy, per cert, apareix d'esquena i amb un telèfon mòbil a la mà amb el famós missatge a Bárcenas:

 

 

El Tramabús no tindrà problemes per circular

Aquesta campanya, en un format que sembla clarament inspirat en la mobilització que va engegar l'organització Hazte Oír contra la transsexualitat, no tindrà problemes per dur-se a terme. Almenys és el que han afirmat fonts de l'Ajuntament de la capital d'Espanya, que han assegurat que no contravé l'ordenança de publicitat exterior.


♦ "Carn o peix?", el missatge de l'autobús de Sant Boi contra l'homofòbia

 

El PP respon atacant directament Pablo Iglesias

El PP de la Comunitat de Madrid s'ha donat per al·ludit pel Tramabús, i ha publicat un tuit amb un autobús tractat amb photoshop amb dues declaracions que atribueixen a Pablo Iglesias: "L'assotaria fins que sagnés" i "Sóc marxista convertit en psicòpata":

 

 


Segons sembla, són dues frases que va escriure Iglesias el 2014 en una conversa pujada de to i utilitzant humor sarcàstic amb Juan Pablo Monedero a la xarxa social Telegram. Iglesias es referia a la presentadora de televisió Mariló Montero.

Anar al contingut