Rita Maestre en roda de premsa
Rita Maestre en roda de premsa
Madrid

Podem suspèn la portaveu a l'Ajuntament de Madrid per negar-se a anar a primàries

Rita Maestre i 5 regidors més tenen previst incorporar-se a la plataforma de Manuela Carmena

RedaccióActualitzat

Rita Maestre, portaveu de Podem a l'Ajuntament de Madrid, ha estat suspesa cautelarment de militància per la seva negativa a participar en les primàries municipals del partit.

Els dirigents han decidit obrir un expedient a Maestre i a cinc regidors més de Podem a l'Ajuntament de la capital espanyola, perquè diuen que haurien vulnerat el codi ètic i els estatuts de l'organització.

Obligats a passar per les primàries

La normativa interna de Podem obliga tots els candidats a sotmetre's a unes eleccions primàries abans de presentar-se a l'elecció d'un càrrec públic.

Maestre, juntament amb José Manuel Calvo, Jorge García Castaño, Marta Gómez, Esther Gómez i Francisco Pérez, han retirat les seves candidatures de les primàries perquè s'han sentit perjudicats per la manera com s'estan confeccionant les llistes.

Si, quan es facin aquestes primàries, els militants suspesos no es presenten, seran expulsats i això deixaria l'Ajuntament de Madrid sense representants de Podem.

Notícia relacionada: Manuela Carmena confirma que es tornarà a presentar a l'alcaldia de Madrid

Carmena té previst fitxar-los

De fet, el més probable és que tots cinc regidors s'incorporin a l'equip de l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, integrats en la plataforma amb la qual té la intenció de presentar-se a les eleccions del maig. L'alcaldessa ja ha expressat la intenció de comptar amb ells per a aquesta plataforma.

ARXIVAT A:
Comunitat de MadridUnides Podem
Anar al contingut