ANÀLISI

Podem riure de tot?

Enllaç a altres textos de l'autor Manel Laborda

Manel Laborda

Cap de la secció de Societat de Catalunya Ràdio

Actualitzat
Gilbert Cesbron, un escriptor francès que va morir fa 30 anys, deia que la televisió ens proposava temes per pensar però no ens deixava temps per fer-ho. No sé si hi esteu o no d'acord, però si Cesbron tenia raó, aquesta setmana caldria treure temps d'on sigui per reflexionar uns segons sobre alguns límits televisius.

Des de "L'espiell" de la setmana hem localitzat un vídeo difícilment justificable. Es tracta d'un "reality show" japonès que es diu "Panic King Face" que ja té un temps d'història però que aquesta setmana s'ha superat i que fa la volta al món des del YouTube. "Panic King Face" es dedica a gastar bromes pesades entre víctimes triades. Tots hem vist exemples segurament d'aquest tipus de programa. El problema és quan això deriva a l'extrem. El problema és quan la broma més que una broma es converteix en un malson de pànic i a més, ja em perdonareu, encara entenc menys la cara dels convidats que riuen de la situació a l'estudi del programa.

La víctima, amb totes les lletres, ha acabat en estat de xoc però és que l'escena no té res de divertida, a parer meu, encara que la víctima fos un actor. L'home entra en una habitació acompanyat de tres persones i, asseguts, comencen a xerrar. De sobte un tiroteig, amb efectes especials, sang i tot el que faci falta, acaba suposadament amb la vida de tots els que l'envolten. L'home s'arrossega desencaixat per l'habitació fins que un parell de persones armades entren i l'apunten amb una pistola al cap. No fa gràcia, però fa riure als convidats del programa...






"L'espiell" de la setmana és per a una seqüència dissenyada des de la més absoluta falta d'humanitat i vista per unes "cares amigues" a les quals els fa gràcia veure patir un conegut.

Una setmana on també per "L'espiell" hem vist que et poden retirar el passaport i ser feliç, que l'estadística et pot dir que cada cop comencen a delinquir més joves i resistir-se a veure que a les aules i a la llar hi tenim un problema.

Per "L'espiell" també hem vist aquesta setmana que un home pot ser major d'edat o menor a estones i que en funció d'això serà o no un pirata. I també per "L'espiell" hem vist que pot ploure poc o molt però hi ha ciutats que no saben encaixar l'aigua.
Anar al contingut