Pablo Iglesias, Íñigo Errejón i Irene Montero durant el ple del Congrés d'aquest dijous (EFE)
Pablo Iglesias, Íñigo Errejón i Irene Montero durant el ple del Congrés d'aquest dijous (EFE)
Madrid

Podem queda fora de la mesa de la Diputació Permanent del Congrés

S'ha constituït l'òrgan que estarà actiu en cas que s'acabin dissolent les Corts el 3 de maig si es convoquen eleccions

RedaccióActualitzat

La Diputació Permanent del Congrés s'ha constituït avui, dimecres, i Podem ha quedat fora de la mesa d'aquest òrgan. Formada per 60 diputats, la Diputació Permanent és l'únic òrgan del Congrés dels Diputats que estarà actiu si, tret que hi hagi una sorpresa d'última hora, el 3 de maig es dissolen les Corts automàticament i es convoquen eleccions.

A diferència de la mesa del Congrés, on Podem té dos vocals, en el cas de la Diputació Permanent la formació no hi està representada. Pablo Iglesias ha acusat el PSOE, PP i Ciutadans de repartir-se els càrrecs excloent la seva formació.

El president de la mesa serà el mateix president del Congrés, Patxi López. Al seu costat, les vicepresidentes Celia Villalobos, del PP, i Micaela Navarro, del PSOE. Com a secretaris, Alícia Sánchez-Camacho, del PP, i Ignacio Prendes, de C's.

Del total de 60 membres de la Diputació Permanent, 21 són del PP, 14 del PSOE, 11 de Podem-En Comú Podem i En Marea, 7 de Ciutadans, dos d'ERC, dos de Democràcia i Llibertat, un del PNB i dos del Grup Mixt.

Quan es van constituir les Corts, els diputats de Podem van quedar relegats al "galliner" del Congrés, una decisió que la mesa de la cambra va rectificar.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut