Podem impugnarà la ubicació dels seus escons en l'hemicicle, "una cacicada que els envia al galliner"

Segons el portaveu de Podem, Íñigo Errejón, s'està intentant "dividir" la imatge de la força "del canvi"

RedaccióActualitzat

Podem impugnarà la ubicació dels seus escons a l'hemicicle, una "cacicada" que els envia al "galliner", segons ha dit el portaveu de Podem, Iñijo Errejón.

L'acord de PP i Ciutadans a la mesa del congrés ha impedit que els diputats de Podem se situessin a la filera d'escons de la bancada central de l'hemicicle, on es van situar durant la sessió constitutiva del Congrés, ubicació que mantindran PNB i Ciutadans.

La reacció a les xarxes no s'ha fet esperar i des dels perfils del grup parlamentari de Podem s'ha mostrat la fotografia de com quedarien ciutats els diputats del grup:

 

Rufián creu que la decisió de la mesa de la cambra demostra una actitud "infantil"

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, creu que la decisió d'ubicar els diputats de Podem a les últimes files de l'hemicicle demostra una "actitud infantil" i que pretén "amagar allò que no agrada", com si deixés d'existir.

Rufián ha volgut deixar clar que "seguirem existint", recordant que ERC és el cinquè grup en nombre d'escons i que, tot i així, també ha quedat "relegat" a una part alta de l'hemicicle, per damunt dels diputats socialistes.

Fransces Homs ha responsabilitzat Podem de la seva posició a l'hemicicle del Congrés

El portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, Fransces Homs, ha responsabilitza Podem de la decisió de la mesa del Congrés que els ha "relegat" a les últimes fileres de l'hemicicle. Segons Homs, Podem ha permès que PP i Ciutadans obtinguin una majoria en l'òrgan de govern de la cambra baixa en negar-se a pactar el repartiment de cadires amb el PSOE.
Segons Homs, la mesa "és el més important de la vida parlamentària" perquè indirectament "condiciona moltes coses" i ha responsabilitzat Podem de no "voler figurar" en un acord amb el PSOE, ERC i PNB que, segons Homs "hauria reflectit millor", la composició del ple.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut