Alberto Garzón i Pablo Iglesias, en una trobada el juny passat a Madrid (Reuters)
Alberto Garzón i Pablo Iglesias, en una trobada el juny passat a Madrid (Reuters)
Madrid

Podem i IU trenquen les converses i frustren una candidatura unitària d'esquerres

Aquesta decisió no afectarà els pactes subscrits a Galícia i a Catalunya, on EUiA anirà a la mateixa candidatura que Iniciativa i Podem

Actualitzat

Finalment, Esquerra Unida (IU) i Podem no concorreran juntes a les eleccions generals del 20 de desembre. El candidat d'IU a la presidència del govern espanyol no s'incorporarà finalment a les llistes de Podem, la qual cosa frustra l'intent de construir una candidatura de confluència a l'esquerra del PSOE.

En un comunicat fet públic aquest dimarts a la tarda, la formació de Pablo Iglesias dóna per tancades les converses amb Garzón, després d'una última reunió que ha acabat amb notables diferències. De fet, les explicacions que ha donat cada formació a Twitter són oposades:

L'explicació del partit d'Iglesias és que els representants de Garzón plantejaven com un "requisit irrenunciable" la creació d'una coalició entre Podem i IU, en una "lògica d'acords entre partits" que mai ha estat en el full de ruta de la formació. En canvi, IU ha lamentat que Podem "tanqui la porta" de manera "unilateral" a la unitat popular i critica la lògica de "fitxatges ad hoc" com un retret a Iglesias, interessat en atraure només a Garzón.

Aquesta decisió no afectarà els pactes subscrits a Galícia i a Catalunya, on EUiA anirà a la mateixa candidatura que Iniciativa i Podem en una llista de confluència similar a la de les passades eleccions al Parlament.

Anar al contingut