El secretari general de Podem, Albano Dante Fachin
Barcelona

Podem farà campanya a favor de la participació al referèndum de l'1-O

Les bases de Podem veuen el referèndum com una mobilització "social i políticament legítima" en la qual "no es pot ser neutral"

RedaccióActualitzat

Podem Catalunya farà campanya perquè els catalans vagin a votar al referèndum de l'1 d'octubre. Així ho ha decidit el Consell Ciutadà del partit, les bases de Podem Catalunya, en una reunió. 

El Consell Ciutadà de Podem han decidit participar "activament" en la convocatòria del referèndum, entès com "una mobilització social políticament legítima". En un document de vuit punts aprovat per unanimitat, Podem defineix la seva postura davant el referèndum:

"Tot i el desacord en les formes, contingut, contradiccions i falta de garanties jurídiques i reconeixement internacional, Podem fa una crida a l'esperit del 15M per fomentar la participació i la votació."

El màxim òrgan de decisió de Podem considera que "no es pot ser neutral" davant el referèndum i denuncia "l'immobilisme i autoritarisme" del govern del Partit Popular. Dit això, el partit també adverteix que la consulta no té garanties jurídiques ni reconeixement internacional.

La direcció del partit d'Albano Dante Fachin animarà a anar a votar, però no donarà cap consigna de vot als seus militants: ni a favor ni en contra de la independència.

 

 

El posicionament de Podem arriba la vigília que demà dissabte se sàpiga oficialment què faran els comuns davant el referèndum. De moment, el partit d'Ada Colau s'inclina per no donar suport al referèndum. Consideren que és una fugida endavant que no és el que ara necessita el país. 

 


 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut