Madrid

Podem es querella contra el jutge que va aturar la sentència de les hipoteques

L'acusen de prevaricació i d'actuar en defensa dels interessos de la banca en comptes de la ciutadania

RedaccióActualitzat

Podem s'ha querellat contra el jutge del Tribunal Suprem que va deixar en suspens la sentència que obligava els bancs a assumir els impostos de les hipoteques. El partit considera que Luis María Díez-Picazo, president de la Sala Contenciosa-Administrativa del Suprem, hauria comès prevaricació amb la gestió va fer de la sentència.

Dijous, el Suprem va dictaminar que eren els bancs, i no pas els clients, els que havien de pagar l'impost que grava la firma d'una hipoteca. L'endemà, però, aquest jutge va paralitzar la sentència davant "l'enorme repercussió econòmica" que comportava.

A més, va convocar per al 5 de novembre un ple de la Sala Tercera per decidir com s'aplicaria la sentència. Justament, Podem demana que se suspengui aquest ple.

Podem considera que "no és acceptable socialment ni justificable jurídicament" aquesta marxa enrere de la justícia. Per la formació, el jutge va actuar sense aplicar justícia:

"Motivat per un interès totalment contrari a la llei i a la mateixa administració de Justícia, motivat per un clar interès particular de defensa dels interessos econòmics de la banca espanyola."

"Actua en perjudici dels interessos generals de la societat i dels milers de ciutadans que han patit l'abús de les entitats financeres."

 


La formació que encapçala Pablo Iglesias també ha opinat que el vincle del professor amb un escola relacionada amb una associació de banca "repercuteix en la neteja en la presa de decisions".

ARXIVAT A:
HipotequesEconomia de butxacaUnides Podem
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut