La portaveu d'Units Podem al Congrés, Irene Montero
La portaveu d'Units Podem al Congrés, Irene Montero

Podem demana a l'Estat que acordi un referèndum abans que sigui unilateral

RedaccióActualitzat

Podem demana al govern espanyol que cedeixi a Catalunya i acordi un referèndum perquè no sigui unilateral. La portaveu d'Units Podem al Congrés, Irene Montero, ha demanat al govern que "abandoni la seva posició de tancament".

En una entrevista a Europa Press, Montero diu que el govern espanyol ha de fer cas als ciutadans catalans.

"Quan els ciutadans diuen amb contundència que volen decidir, cal respectar aquest dret de les persones a decidir, perquè això és la democràcia, no? "

Montero assegura que l'Estat ha de cedir.

"El govern, en qualsevol moment, podria també abandonar la seva posició de tancament, d'intentar judicialitzar una qüestió que és política. El govern es podria posar a dialogar amb els catalans i les catalanes, i que els catalans es puguin expressar a les urnes."

La dirigent de Podem assegura que d'aquesta manera es podria aturar un referèndum unilateral.

"Hi ha una solució democràtica, que és el referèndum, però no és veritat que la qüestió sigui 'referèndum unilateral sí o no'. En qualsevol moment, si els actors volen i hi ha voluntat política, es pot convocar un referèndum i que els ciutadans s'expressin."

Un cop escoltada la veu dels catalans, ha explicat Montero, els polítics hauran d'analitzar com la seva decisió "pot tenir una constatació" a la legalitat i a les normes de convivència.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut