Madrid

Podem comença a consultar les seves bases sobre el pacte PSOE-C's

Entre aquest dijous i dissabte podran votar els prop de 400.000 inscrits a la web de Podem

RedaccióActualitzat
Últims intents per desencallar la formació d'un govern a Espanya, liderat pel PSOE. Des d'aquest dijous i fins dissabte, Podem sotmet a votació, a través d'internet, els dos possibles escenaris que podrien portar a la investidura de Pedro Sánchez o allunyar-la definitivament.

Els 393.538 inscrits a la web de Podem a tot l'estat hauran d'escollir al portal de participació del partit entre donar suport a l'acord PSOE-Ciutadans o bé a un d'esquerres amb el PSOE, batejat com "pacte a la valenciana", que és l'opció proposada pel líder del partit, Pablo Iglesias.
 

La direcció del partit ja ha avançat que, si guanya el "sí" a l'acord amb el PSOE i Ciutadans, Podem haurà d'assumir responsabilitats, i si guanya el "no", ho hauran de fer els socialistes. A Catalunya podran votar prop de 41.000 persones. Els resultats se sabran dilluns al matí.

Dels prop de 400.000 inscrits per poder participar a la consulta, Podem només considera com a militants actius prop de la meitat. Per interpretar les dades de participació, el partit ha identificat aquests militants "actius" com aquells que "han accedit al portal de participació en l'últim any".

Pàgina web caiguda per l'alta participació

Poques hores després de començar la consulta als militants, la pàgina web des d'on els inscrits poden participar no estava disponible, un fet que el secretari d'organització de la formació lila, Pablo Echenique, ha atribuït a una "allau democràtica":
 
Des de les files socialistes, la diputada i portaveu adjunta del grup al Congrés, Carme Chacón, ha acusat la formació de Pablo Iglesias de fer ingovernable l'espai d'esquerres, en declaracions a "L'oracle", de Catalunya Ràdio. Iglesias, en canvi, trasllada al PSOE tota la responsabilitat d'una possible nova convocatòria electoral. El PSOE, però, descarta un acord d'investidura amb el PP encara que els populars canviessin Rajoy per un altre candidat. Chacón avisa que si es fessin unes altres eleccions s'estaria donant una altra oportunitat a Rajoy.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut