Barcelona

Podem celebra primàries per renovar la direcció en una votació oberta fins divendres

RedaccióActualitzat

Podem Catalunya celebra primàries per renovar la secretaria general. La formació obre una votació de tres dies per elegir la persona que assumirà la secretaria general i els 34 membres del Consell Ciutadà, l'òrgan de direcció de l'organització.

A de les 10 del matí de divendres s'ha obert el vot, que es farà telemàticament i durarà fins diumenge. Hi ha més de 48.000 inscrits per votar.

Hi ha cinc candidats a la secretaria general:

- Jéssica Albiach, diputada al Parlament de Catalunya i membre del corrent "Fem Podem"

- Albano-Dante Fachín, diputat al Parlament i representant de "Ho podem Tot"

- Raimundo Viejo, diputat al Congrés i membre d'"Impusant el Canvi"

- Óscar Guardingo, senador i candidat de "Podem guanyar Catalunya"

- Rafael García, activista de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i membre de "Estimem Podem"

Els votants podran escollir també la resta de membres del Consell Ciutadà que voldran que formin part d'aquest òrgan de direcció. El procés de votació estarà obert fins a les 23.59 hores del proper diumenge.

Llistes obertes

El sistema d'elecció és de llistes obertes, de manera que els votants poden escollir persones individuals de qualsevol de les llistes. Les 34 persones que més vots rebin seran les escollides per formar part del nou Consell Ciutadà de Podem.

El reglament estableix que cada candidatura no pot presentar més del 70% dels membres a escollir i això, segons destaca Podem en un comunicat ha de garantir que l'òrgan de direcció "sigui plural i divers, encabint la majoria de sensibilitats i projectes que es presenten a aquestes eleccions primàries".

En aquest procés d'elecció també s'escolliran els 6 membres de la Comissió de Garanties Democràtiques, l'òrgan que vetlla pel compliment dels estatuts de l'organització i exerceix com a mediador i jutge dels possibles conflictes que puguin sorgir en el sí del partit.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut