Albano Dante Fachin diu que les bases consideren que Podem Catalunya no es pot mantenir indiferent davant del referèndum (ACN)
Albano Dante Fachin diu que les bases consideren que Podem Catalunya no es pot mantenir indiferent davant del referèndum (ACN)
Barcelona

Podem Catalunya participarà a l'1OCT però sense considerar-lo vinculant

Aquesta és l'opció més votada entre les bases del partit, amb un 35,12% dels vots, seguida del reconeixement del referèndum com a vinculant, amb un 28,42%

Actualitzat

Podem Catalunya participarà al referèndum de l'1 d'octubre, entès com una mobilització política legítima, però sense considerar vinculants els resultats. Així ho han decidit les bases del partit en una consulta on han participat un miler de persones. Aquesta opció, la guanyadora, ha obtingut el 35,12% dels vots. La segona opció més votada -amb un 28,42% dels vots- reconeix el referèndum com a vinculant. En tercera posició, amb un 27,26% dels vots, ha quedat l'opció que rebutja el referèndum perquè no està pactat amb l'Estat.

El líder de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachin, opina que els resultats demostren que Podem no creu que la via unilateral sigui la solució, tot i que admet que no poden donar l'esquena al referèndum, si es té en compte la suma de les dues alternatives que hi són favorables:

"Hi ha una altra dada. Més del 63% de la gent, malgrat que l'escenari no és el nostre, entén que Podem Catalunya no es pot mantenir indiferent davant la possible convocatòria."

 

Anar al contingut